Деца боядисаха великденски яйца с цветен пясък на благотворителния базар в Брезник, на който се събраха 730 лева, с които ще се закупят щори за брезнишката гимназия – СНИМКИ

Ученици, учители и родители изработиха предмети, които днес брезничани и гости на града си закупиха на благотворителния пролетно-великденски базар. Великденски яйца, оригами, живи цветя, картички с послания, сувенирни камъчета и други тематични предмети можеха да бъдат видени и закупени на събитието, което се проведе пред сградата на ДНА в Брезник, предаде репортер на Zapadno.com.

Базарът беше открит в 12 часа и продължи до 19 часа. Пролетно-великденския базар се организира от училищното настоятелство на СУ “Васил Левски”. Целта на събитието беше набиране на средства за обогатяване на материално-техническата база на училището. Малко след 18 часа детски танцов състав „Граовче“ усмихна публиката и вкара настроение в дъждовната вечер.

Първоначално сутринта организаторите бяха замислили базарът да се проведе в сградата на ДНА заради метеорологичните условия, но към обяд небето се проясни и беше взето решение събитието да се състои на открито. От фирма “Трейс Рисорсиз” съдействаха за благотворителната инициатива като предоставиха тенти и пейки. Малките посетители имаха възможност да боядисат великденско яйце с цветен пясък на място.

Пролетно-великденския базар се организира за първи път. Последният базар за набиране на средства за училището се е провел през месец декември, 2016 година.

“Имахме новогодишен базар. Тогава събрахме 1340 лева и закупихме щори с тях. Сега има още 5 класни стаи в училището, в които няма щори.”, каза Бистра Кръстева от училищното настоятелство към СУ “Васил Левски”. 730 лева е сумата, която е събрана от провелия се днес базар. Парите ще послужат за закупуване на щори на петте стаи в школото.

“Най-голямата емоция днес беше там на тази маса, където сме приготвили стиропорени яйца и цветен пясък. Там децата правиха великденски яйца.”, каза още Бистра Кръстева. Изработените от тях яйца бяха изложени на единия от щандовете. Такова яйце беше подарено и на репортер на сайта Zapadno.com, за което благодарим. Ученичката Белослава Ивова от 3 клас беше създала красиви оригами цветя.

Разгледайте над 40 снимки от благотворителния пролетно-великденски базар:

Снимки: Zapadno.com и Бистра Кръстева

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...