Посланикът Ерик Рубин предвижда бъдещи визити на американски бизнес делегации в пернишко с цел инвестиции в развитието на региона

Областният управител и посланика на САЩ обсъдиха възможностите за развитие на региона. Потенциал за бъдещи визити на американски бизнес делегации в региона предвижда американския посланик Ерик Рубин. Това беше коментирано на среща с областния управител Васил Михайлов, по време на посещението му в Перник, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация.

“Има много примери за реализирани американски инвестиции, но към момента по-голямата част от тях са в едни и същи региони и най-вече София. Уверен съм, че в скоро бъдеще да бъдат привлечени инвеститори и нашата област”, каза Михайлов. Негово превъзходителство и областният управител са единодушни, че тук има много образовани млади хора, които са добри специалисти в много и различни области и могат да допринесат за развитието на района.

Васил Михайлов запозна посланика със спецификата на региона – социално-икономическото развитие на област Перник, инфраструктурата, бизнес средата, регионалните проекти и програми,  преструктурирането на силно променената икономическа база и среда на бившия “Индустриален център” Перник. Приоритет са образованието, високите технологии, аутсорсинг. След доброто представяне на областта, посланик Рубин, даде за пример други региони в неговата страна, възродили своето икономическо развитие, с които можем да обменим опит.

Областният управител подчерта, че пернишка област е трансгранична и през нея преминават три международни пътни коридора, което е предпоставка за много добри икономически, културни и туристически възможности. “Българите сме трудолюбив, миролюбив, горд народ, като високо ценим своите приятели”, каза Михайлов и благодари за ползотворната среща.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...