Посланикът Ерик Рубин предвижда бъдещи визити на американски бизнес делегации в пернишко с цел инвестиции в развитието на региона

Областният управител и посланика на САЩ обсъдиха възможностите за развитие на региона. Потенциал за бъдещи визити на американски бизнес делегации в региона предвижда американския посланик Ерик Рубин. Това беше коментирано на среща с областния управител Васил Михайлов, по време на посещението му в Перник, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация.

“Има много примери за реализирани американски инвестиции, но към момента по-голямата част от тях са в едни и същи региони и най-вече София. Уверен съм, че в скоро бъдеще да бъдат привлечени инвеститори и нашата област”, каза Михайлов. Негово превъзходителство и областният управител са единодушни, че тук има много образовани млади хора, които са добри специалисти в много и различни области и могат да допринесат за развитието на района.

Васил Михайлов запозна посланика със спецификата на региона – социално-икономическото развитие на област Перник, инфраструктурата, бизнес средата, регионалните проекти и програми,  преструктурирането на силно променената икономическа база и среда на бившия “Индустриален център” Перник. Приоритет са образованието, високите технологии, аутсорсинг. След доброто представяне на областта, посланик Рубин, даде за пример други региони в неговата страна, възродили своето икономическо развитие, с които можем да обменим опит.

Областният управител подчерта, че пернишка област е трансгранична и през нея преминават три международни пътни коридора, което е предпоставка за много добри икономически, културни и туристически възможности. “Българите сме трудолюбив, миролюбив, горд народ, като високо ценим своите приятели”, каза Михайлов и благодари за ползотворната среща.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...