Институции и животновъди се обединиха около идеята в град Перник да се обособи място за излагане и продажба на продукцията на фермерите от региона

Искания и жалби от представителите на животновъдите в област Перник бяха разгледани на работна среща на Областния съвет по земеделие и гори, съобщиха от пресцентъра на Областната администрация.

На председателстваното от заместник областния управител инженер Мирослав Стоицев и в присъствието на областния управител Васил Михайлов, заседание, бяха засегнати най – вече теми, свързани с отдаването на пасищата, мерите и ливадите от общинския и държавен поземлен фонд, по реда на член 37 и от ЗСПЗЗ. Обсъден бе и начина на трайно ползване на земеделските имоти и други съществени въпроси от страна на животновъдите. След продуктивен диалог бяха взети решения в рамките на своите компетенции, всички заинтересовани страни да направят необходимото и в работен порядък, да се предприемат нужните мерки. Обща идея е намирането на подходящо място в областния център, където местните фермери да излагат и продават своята продукция. Да бъдат облекчени максимално откъм регулации и бюрократични процедури.

На срещата присъстваха представители на Областна дирекция „Земеделие, Областна дирекция“ ДФ „Земеделие“, Областна дирекция „Безопасност на храните“, представители на общински администрации и председателят на „Земеделски професионален съюз“. Полезността от срещата породи желание за организиране на провеждането на регулярни такива и в по-широк формат.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...