Институции и животновъди се обединиха около идеята в град Перник да се обособи място за излагане и продажба на продукцията на фермерите от региона

Искания и жалби от представителите на животновъдите в област Перник бяха разгледани на работна среща на Областния съвет по земеделие и гори, съобщиха от пресцентъра на Областната администрация.

На председателстваното от заместник областния управител инженер Мирослав Стоицев и в присъствието на областния управител Васил Михайлов, заседание, бяха засегнати най – вече теми, свързани с отдаването на пасищата, мерите и ливадите от общинския и държавен поземлен фонд, по реда на член 37 и от ЗСПЗЗ. Обсъден бе и начина на трайно ползване на земеделските имоти и други съществени въпроси от страна на животновъдите. След продуктивен диалог бяха взети решения в рамките на своите компетенции, всички заинтересовани страни да направят необходимото и в работен порядък, да се предприемат нужните мерки. Обща идея е намирането на подходящо място в областния център, където местните фермери да излагат и продават своята продукция. Да бъдат облекчени максимално откъм регулации и бюрократични процедури.

На срещата присъстваха представители на Областна дирекция „Земеделие, Областна дирекция“ ДФ „Земеделие“, Областна дирекция „Безопасност на храните“, представители на общински администрации и председателят на „Земеделски професионален съюз“. Полезността от срещата породи желание за организиране на провеждането на регулярни такива и в по-широк формат.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...