Поставят охранителни камери по проекта за новия спортен комплекс, които ще бранят пространството около съоръженията от вандалски прояви – ВИДЕО

Камери за видеонаблюдение ще бъдат поставени на новия спортен комплекс в град Трън. Те ще бъдат монтирани на четири места и ще покрият външния периметър на комплекса. Устройствата ще се задействат автоматично, ако някой се опита да причини щети по съоръжението. Това каза председателят на Общински съвет-Трън Бойчо Харалампиев, предаде репортер на Zapadno.com.

Общинският съветник Соня Стефанова апелира да се изготви предварителен план за използване на новопостроените спортни съоръжения под градския стадион в Трън. Доводът за предложението и беше вандалски прояви по материалната база на спортни площадки и съоръжения. “Има вече счупени столове, има унищожаване. Може ли по някакъв начин да запазим това?”, каза Соня Стефанова на заседание на Общински съвет-Трън.

“Има правила, които са утвърдени и стоят в залатал. Те са за целия комплекс, но никой не ги спазва.”, каза зам. кметът на Община Трън Цветислава Цветкова. Тя допълни, че има назначено лице, което отговаря за спортния комплекс. “Това, което се случва и което научавам като отговори е, че се случва вечерта, след 10, 11, 12 и така нататък.”, допълни още зам. кметът.

“Там по принцип е предвидено видеонаблюдение, което все още не е направено, защото не е довършен корта. Това е платено. Не са монтирани камерите, защото не бяха готови съоръженията долу и нямаше на какво да качим камерите. Това Общината си го е направила със СОТ-а, който е вътре в залата. Вътре също има камери за видеонаблюдение, но остана да се изчака да се довърши работата отвън.”, каза председателят на Общинския съвет Бойчо Харалампиев. Охранителната фирма, която отговаря за сигурността на обекта ще монтира камерите, които са включени в проекта за изграждането на спортния комплекс.

Вандалски прояви се наблюдават на различни места в град Трън. Последната така се случи тези дни. Както единствено Zapadno.com информира вчера стана ясно, че гамени боядисаха със синя боя входът и пространството около него на дирекция “Социално подпомагане” в Трън. Вижте още: Вандали си „показаха културата“ като боядисаха входа на „Социално подпомагане“ в Трън с отпечатъци от стъпки и ръце – СНИМКИ

Вижте какво още казаха общинските съветници на Трън във видеото на Zapadno.com:

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...