Почистването на пътя София-Перник-Брезник от боклуци, което трябваше да се проведе в неделя се отлага за края на месец април заради колоездачни събития в същия ден

Почистването от боклуци в отсечката на пътя София-Перник-Брезник се отлага. Това съобщиха от софийския колоездачен клуб “Велосити”, който е организатор на кампанията, предаде репортер на Zapadno.com.

Инициативата е на клуб „Велосити“ и цели да се почисти боклукът покрай пътя в отсечката София – Владая – Перник – Мещица – Брезник. Общата дължина на маршрута в едната посока е 44 километра. Ентусиастите трябваше да тръгнат на 9 април в 8 часа с велосипеди от края на велоалеята на булевард „Цар Борис III“ до автогара „Овча Купел“. Крайната точка на велосипедистите и инициативата е центъра на град Брезник. Заради важни колоездачни събития, които впоследствие са определени след насрочване на датата за почистването, кампанията няма да може да се проведе в неделния ден. Почистването на пътя се отменя за края на месеца.

“За голямо наше съжаление ще се наложи да отложим събитието, понеже се появиха много колоездачни събития в същия ден, а искаме да съберем колкото се може повече доброволци и да почистим колкото се може по-голяма площ. Което означава, че няма да бъде еднократно, а ще се опитаме да направим почиствания няколко пъти на различни места като масови инициативи, а всеки един от нас може да допринася ежедневно за по-чиста природа по много начини. На 9 Април Столична община организира Велошествие “Аз Карам Велосипед, последвай ме”. Можете да се включите в него, заедно със стотици други колоездачи в този празник, а ние ще изберем по-добра дата за начинанието ни, което би ни позволило да караме по чисти пътища. Следващите две седмици също не са подходящи, затова променяме датата и планираме събитието за уикенда 29-30 април. Пожелаваме приятни Великденски празници на всички и се надяваме да се съберем много хора!”, съобщиха във Фейсбук страницата на събитието от “Велосити”.

Всеки велосипедист от Брезник, Перник или друго населено място в региона, който желае да се включи в бъдещата кампания може да пише на Фейсбук страницата на клуб “Велосити” за повече подробности или да следи Zapadno.com.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...