Международният ден на ромите – 8 април ще бъде отбелязан с тържество в брезнишката детска градина “Брезица” на 10 април

Тържество посветено на международния ден на ромите – 8 април ще се проведе в детска градина “Брезица”. Това съобщиха от общинската администрация в Брезник.

Събитието ще се проведе на 10 април (понеделник) от 11 часа в детската градина. То е по проект “Подкрепа за предучилищното възпитание и подготовка на децата в неравностойно положение в община Брезник”. Мероприятието цели приобщаване на децата и техните родители към условията на детската градина, възпитаване в толерантност към различните култури, стимулиране на участието и сътрудничеството по отношение на образователната интеграция на ромите на местно равнище. Обичайна практика е представяне на децата от извънкласните форми, чрез спектакли и концерти. Участието на децата от малцинствените общности в такива дейности стимулира тяхната социална активност, самочувствие и в крайна сметка улеснява интегрирането им в детската градина.

Виж също...

2 Responses

  1. Един каза:

    На това му се казва усвояване на “европейски” и “наши” пари. След някоя друга година и байрам сигурно така ще се чества.

  2. С.с каза:

    Леле леле до къде стигнахме.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...