Международният ден на ромите – 8 април ще бъде отбелязан с тържество в брезнишката детска градина “Брезица” на 10 април

Тържество посветено на международния ден на ромите – 8 април ще се проведе в детска градина “Брезица”. Това съобщиха от общинската администрация в Брезник.

Събитието ще се проведе на 10 април (понеделник) от 11 часа в детската градина. То е по проект “Подкрепа за предучилищното възпитание и подготовка на децата в неравностойно положение в община Брезник”. Мероприятието цели приобщаване на децата и техните родители към условията на детската градина, възпитаване в толерантност към различните култури, стимулиране на участието и сътрудничеството по отношение на образователната интеграция на ромите на местно равнище. Обичайна практика е представяне на децата от извънкласните форми, чрез спектакли и концерти. Участието на децата от малцинствените общности в такива дейности стимулира тяхната социална активност, самочувствие и в крайна сметка улеснява интегрирането им в детската градина.

Виж също...

2 Responses

  1. Един каза:

    На това му се казва усвояване на “европейски” и “наши” пари. След някоя друга година и байрам сигурно така ще се чества.

  2. С.с каза:

    Леле леле до къде стигнахме.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...