Президентът Румен Радев очаква бързо сформиране на стабилно и работещо правителство, защото има много проблеми, което то трябва да разреши

Президентът Румен Радев ще изложи мотивите си за ограничаване на избирателните права на българите, живеещи в чужбина в официално обръщение към нацията. Това заяви той пред журналисти в Ловеч, където заедно със своята съпруга бе на неофициално посещение по случай празника Цветница, предаде БНТ.

“Ще имаме време за тези дебати, най-важното е, че има вече начало на този дебат. Ще дам подробно своите мотиви в обръщение към нацията”, заяви Радев в отговор на въпрос дали българите в чужбина трябва да гласуват, или да бъдат ограничени правата им.

Запитан дали е застрашена сигурността на България след поредицата атентати в Европа той посочи, че наистина ситуацията и геополитическата среда за сигурност се изостря непрекъснато. “Ние трябва да направим своите изводи, трябва да предприемем нашите мерки”, каза още Радев. Той добави, че очаква бързо сформиране на стабилно и работещо правителство. “Има много проблеми, които то трябва да решава”, добави президентът.

Той поздрави гражданите на Ловеч с Цветница, като подчерта, че това е един прекрасен български празник и българското трябва да се пази. Румен Радев заедно със своята съпруга Десислава Радева разгледаха панаира на занаятите и художествените изкуства на площад “Тодор Кирков” в кв. “Вароша”. Разговаряха и с майсторите, които коментираха трудностите в бранша и какво трябва да се направи, за да се запазят българските традиции. Гостите се снимаха с граждани и си закупиха занаятчийски изделия.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...