Президентът Румен Радев очаква бързо сформиране на стабилно и работещо правителство, защото има много проблеми, което то трябва да разреши

Президентът Румен Радев ще изложи мотивите си за ограничаване на избирателните права на българите, живеещи в чужбина в официално обръщение към нацията. Това заяви той пред журналисти в Ловеч, където заедно със своята съпруга бе на неофициално посещение по случай празника Цветница, предаде БНТ.

“Ще имаме време за тези дебати, най-важното е, че има вече начало на този дебат. Ще дам подробно своите мотиви в обръщение към нацията”, заяви Радев в отговор на въпрос дали българите в чужбина трябва да гласуват, или да бъдат ограничени правата им.

Запитан дали е застрашена сигурността на България след поредицата атентати в Европа той посочи, че наистина ситуацията и геополитическата среда за сигурност се изостря непрекъснато. “Ние трябва да направим своите изводи, трябва да предприемем нашите мерки”, каза още Радев. Той добави, че очаква бързо сформиране на стабилно и работещо правителство. “Има много проблеми, които то трябва да решава”, добави президентът.

Той поздрави гражданите на Ловеч с Цветница, като подчерта, че това е един прекрасен български празник и българското трябва да се пази. Румен Радев заедно със своята съпруга Десислава Радева разгледаха панаира на занаятите и художествените изкуства на площад “Тодор Кирков” в кв. “Вароша”. Разговаряха и с майсторите, които коментираха трудностите в бранша и какво трябва да се направи, за да се запазят българските традиции. Гостите се снимаха с граждани и си закупиха занаятчийски изделия.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...