Главен инспектор Аделина Петрова оглави Районното полицейско управление в Брезник заради назначение на нов начаник на Първо РУ в Перник

Главен инспектор Милен Тасков е новият началник на Първо РУ – Перник, съобщиха от ОДМВР-Перник.

Със заповед на министърът на вътрешните работи г-н Пламен Узунов за началник на Първо РУ – Перник е определен главен инспектор Милен Тасков. Днес той беше представен пред състава на районното управление от директорът на ОДМВР – Перник старши комисар Иван Зеленков.

Милен Тасков е роден на 19 август 1974 г. Женен е и има трима сина. В системата на МВР е назначен през месец февруари 2000 г. като разузнавач в сектор „Криминална полиция“ при Районно полицейско управление – Перник. До месец септември 2005 г. е работил в „Криминална полиция“ на Първо РУ, стигайки до длъжност „инспектор“. От 12 септември 2005 г. е назначен в група „Престъпления срещу личността и собствеността“ на сектор „Криминална полиция“ при Областната дирекция, където е заемал различни длъжности до 01 юли 2011 г. От тази дата до 05 април 2012 г. е отново в Първо РУ – Перник, в сектор „Криминална полиция“ . През месец април 2012 г. е преназначен в Охранителна полиция на РУ – Радомир, където е работил до месец януари 2014 г. От 05 08.2014 г. е назначен за началник на група в сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР – Перник. От месец януари 2016 г. до момента е началник на участък – Ковачевци към РУ – Радомир. Главен инспектор Тасков е завършил Академията на МВР през 1999 г. със специалност „Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред“. Преминал е множество курсове за повишаване на професионалната подготовка. В обръщението си пред състава на районното управление, старши комисар Зеленков подчерта, че Първо РУ – Перник е най-натовареното звено в областната дирекция и Тасков е изключително добре подготвен за да заеме този пост. 

„Той е дългогодишен служител в системата на МВР, добре познава Първо РУ – Перник и спецификата на района, което е сериозна предпоставка за справянето му като началник“ допълни директорът на Областната дирекция – Перник.

Досегашният началник на Първо РУ – Перник главен инспектор Аделина Петрова е назначена за началник на РУ – Брезник.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...