Жители на трънските села Радово и Бохова се оплакват от кални коловози в частни парцели и земеделски земи, причинени от фирма за добив на дърва

Коловози от камиони са се образували в частни парцели и земеделски земи в землищата на трънските села Радово, Бохова и Стайчовци. Проблемът беше поставен от общинският съветник Ташко Минков на заседание на Общински съвет-Трън, предаде репортер на Zapadno.com.

“Имам едно питане и то е провокирано от много оплаквания и две конкретни молби от селата Радово и Бохова във връзката с дъроводобива и фирмите, които добиват общинска гора. Има ли изисквания и какви са те към извличане на кал на пътната настилка към унищожаване и изместване на полски пътища и така нататък? Вероятно знаете за проблема. Има ли изисквания при търговете за такива неща – да си почистват след себе си, да не изместват полските пътища?”, попита общинският съветник Ташко Минков.

Зам. кметът на Община Трън Цветислава Цветкова отговори на въпроса, че в договора е записано, че пътят трябва да бъде в същото положение, в което е бил заварен от дърводобивната фирма.

Общинският съветник Олег Тодоров се включи по темата. “А когато не е път? Защото те си минават през ливадите. Давам ви за пример Стайчовци – там са буквално коловоз до коловоз.”, каза той.

Зам. кметът допълни, че в договора е описана клауза само за път, но не и за друго. “На повечето места се оказва, че Горското има търгове и се режат…”, каза още Цветкова.

Общинските съветници Ташко Минков и Олег Тодоров казаха още, че камионите минават през частни парцели и земеделски земи. Десислав Банков, който също се занимава с дърводобив се включи по темата и допълни, че е потърпевш от образувалите се коловози при село Стайчовци. “На 5 места ливадата, която съм взел под аренда е минало с коловози над 1 метър. Това е от много време. Тази фирма, която работи има техника и може спокойно да си го заравни.”, каза още Банков.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...