Жители на трънските села Радово и Бохова се оплакват от кални коловози в частни парцели и земеделски земи, причинени от фирма за добив на дърва

Коловози от камиони са се образували в частни парцели и земеделски земи в землищата на трънските села Радово, Бохова и Стайчовци. Проблемът беше поставен от общинският съветник Ташко Минков на заседание на Общински съвет-Трън, предаде репортер на Zapadno.com.

“Имам едно питане и то е провокирано от много оплаквания и две конкретни молби от селата Радово и Бохова във връзката с дъроводобива и фирмите, които добиват общинска гора. Има ли изисквания и какви са те към извличане на кал на пътната настилка към унищожаване и изместване на полски пътища и така нататък? Вероятно знаете за проблема. Има ли изисквания при търговете за такива неща – да си почистват след себе си, да не изместват полските пътища?”, попита общинският съветник Ташко Минков.

Зам. кметът на Община Трън Цветислава Цветкова отговори на въпроса, че в договора е записано, че пътят трябва да бъде в същото положение, в което е бил заварен от дърводобивната фирма.

Общинският съветник Олег Тодоров се включи по темата. “А когато не е път? Защото те си минават през ливадите. Давам ви за пример Стайчовци – там са буквално коловоз до коловоз.”, каза той.

Зам. кметът допълни, че в договора е описана клауза само за път, но не и за друго. “На повечето места се оказва, че Горското има търгове и се режат…”, каза още Цветкова.

Общинските съветници Ташко Минков и Олег Тодоров казаха още, че камионите минават през частни парцели и земеделски земи. Десислав Банков, който също се занимава с дърводобив се включи по темата и допълни, че е потърпевш от образувалите се коловози при село Стайчовци. “На 5 места ливадата, която съм взел под аренда е минало с коловози над 1 метър. Това е от много време. Тази фирма, която работи има техника и може спокойно да си го заравни.”, каза още Банков.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...