На три пъти се наложило на отеца в брезнишкия храм “Свети Георги Победоносец” да освещава върбови клонки на Цветница заради многото миряни

На отеца, който отслужи литургията на Цветница в храм “Свети Георги Победоносец” в Брезник му се наложи на три пъти да освещава върбовите клонки. Причината бяха многото дошли за празника миряни, научи Zapadno.com.

Литургията се проведе вчера в единия от храмовете на Брезник. Службата започна в 9 часа и продължи през целия ден. От местната общинска администрация се погрижиха за Цветница да има върбови клонки в църквата.

По време на празника на отеца му се наложи да откъсне върбови клонки от двора на църквата, тъй като подсигурените свършиха. “Младият свещеник отец Михаил отслужи литургията на Цветница и на три пъти му се наложи да освещава нови и нови клонки. Той ще направи и службите за Великденските празници. Много благодарим на Община Брезник и ръководството и за оказаната подкрепа във връзка с провеждането на празника в храма.”, казаха от църковното настоятелство.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...