На три пъти се наложило на отеца в брезнишкия храм “Свети Георги Победоносец” да освещава върбови клонки на Цветница заради многото миряни

На отеца, който отслужи литургията на Цветница в храм “Свети Георги Победоносец” в Брезник му се наложи на три пъти да освещава върбовите клонки. Причината бяха многото дошли за празника миряни, научи Zapadno.com.

Литургията се проведе вчера в единия от храмовете на Брезник. Службата започна в 9 часа и продължи през целия ден. От местната общинска администрация се погрижиха за Цветница да има върбови клонки в църквата.

По време на празника на отеца му се наложи да откъсне върбови клонки от двора на църквата, тъй като подсигурените свършиха. “Младият свещеник отец Михаил отслужи литургията на Цветница и на три пъти му се наложи да освещава нови и нови клонки. Той ще направи и службите за Великденските празници. Много благодарим на Община Брезник и ръководството и за оказаната подкрепа във връзка с провеждането на празника в храма.”, казаха от църковното настоятелство.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...