Докторът направил прегледите на трънчанки за рак на гърдата: Хората бяха благодарни, че специалист е дошъл в града им на крака, за да ги прегледа и да им спести време и сблъсък с бюрокрацията

Прегледаните за рак на гърдата жени от община Трън са благодарни за безплатните профилактични прегледи, които се проведоха тези дни в пограничния район, предаде репортер на Zapadno.com.

Над 200 жени са си направили профилактични прегледи за рак на гърдата през почивните дни (8 и 9 април). Желаещите за преглед бяха приемани в медицинския кабинет на СУ “Гео Милев” в Трън. При една от жените е установен рак, при 15 кисти, при 2 липоми, при 2 аденоми и при една гранулом, съобщиха от Центъра за защита на правата в здравеопазването.

Доктор Младен Младенов е провел изследванията на трънчанките. Той сподели, че хората са били благодарни, че в града им на крака идва специалист, за да ги прегледа и спести време и сблъсък с бюрокрацията. Жените са били доволни и от това, че прегледите са били напълно безплатно. Доктор Младенов благодари на здравния медиатор на община Трън Димитър Миланов за добрата организация, която е направил във връзка с инициативата.

Профилактичните прегледи се провеждат, благодарение на финансовата подкрепа на Райфайзен банк по дарителската програма „Избери за да помогнеш”.

Снимка: Център за защита на правата в здравеопазването

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...