Докторът направил прегледите на трънчанки за рак на гърдата: Хората бяха благодарни, че специалист е дошъл в града им на крака, за да ги прегледа и да им спести време и сблъсък с бюрокрацията

Прегледаните за рак на гърдата жени от община Трън са благодарни за безплатните профилактични прегледи, които се проведоха тези дни в пограничния район, предаде репортер на Zapadno.com.

Над 200 жени са си направили профилактични прегледи за рак на гърдата през почивните дни (8 и 9 април). Желаещите за преглед бяха приемани в медицинския кабинет на СУ “Гео Милев” в Трън. При една от жените е установен рак, при 15 кисти, при 2 липоми, при 2 аденоми и при една гранулом, съобщиха от Центъра за защита на правата в здравеопазването.

Доктор Младен Младенов е провел изследванията на трънчанките. Той сподели, че хората са били благодарни, че в града им на крака идва специалист, за да ги прегледа и спести време и сблъсък с бюрокрацията. Жените са били доволни и от това, че прегледите са били напълно безплатно. Доктор Младенов благодари на здравния медиатор на община Трън Димитър Миланов за добрата организация, която е направил във връзка с инициативата.

Профилактичните прегледи се провеждат, благодарение на финансовата подкрепа на Райфайзен банк по дарителската програма „Избери за да помогнеш”.

Снимка: Център за защита на правата в здравеопазването

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...