АПИ: При трайно подобряване на времето ще се извърши обрушване на скалите на пътя Брезник – Трън, в местността “Секирица”, където засега се премахват паднали единични камъни

Скалите в местността “Секирица” по пътя Брезник – Трън ще бъдат обрушени. Това ще се случи при трайно подобряване на времето, предаде репортер на Zapadno.com.

Районът между Трън и отбивката за селата Врабча и Проданча от години е известен с летящите каменни препятствия и е обозначен като такъв със знаци. След покачването на температурите и разтапянето на снега овлажниха почвата в усойните места и активизираха падането на камъни по пътища в трънско.

“По път II-63 Трън  Брезник в местността „Секирица“ своевременно се премахват единични камъни в обхвата на пътя с цел осигуряване на безопасни условия на пътуващите. При трайно подобряване на метеорологичните условия ще се извърши обрушване на скалите.”, казаха от пресцентъра на Агенция “Пътна инфраструктура”.

Другият пътен участък, на който падат камъни се намира между град Трън и първата махала на село Ломница, в района на Ждрелото на река Ерма. За там отговаря Община Трън, тъй като отсечката не е част от Републиканската пътна мрежа.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...