Две благотворителни инициативи в едно: Деца от Брезник боядисаха над 100 великденски яйца, с които ще зарадват баби и дядовци, а дарени дрехи направиха щастливи хора, които не могат да си ги купят – СНИМКИ

Благотворителната кампания “Подари усмивка” на народно читалище “Просвещение-1870” зарадва възрастни и социално слаби брезничани, предаде репортер на Zapadno.com.

Кампанията се провежда за трета година и е съставена от две инициативи – дарения на дрехи, играчки, обувки и други вещи и работилница за боядисване на великденски яйца. В 15 часа пред читалището в Брезник деца от самодейни състави започнаха да боядисват яйца. За около час бяха боядисани около 150 яйца, които по-късно децата подариха на възрастните хора в старческите домове в Брезник. Няколко от децата изпъстриха великденските яйца с цветен брокат.

Паралелно с работилницата за великденски яйца се провеждаше благотворителен базар на дарени дрехи и обувки. Вещите са дарени от хора, които нямат нужда от тях, за да зарадват такива, на които пък биха били полезни. Дрехите и обувките бяха подредени на няколко маси и закачалки във входа на читалището.

Разгледайте снимки от провелата се благотворителна кампания “Подари усмивка”:

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...