Две благотворителни инициативи в едно: Деца от Брезник боядисаха над 100 великденски яйца, с които ще зарадват баби и дядовци, а дарени дрехи направиха щастливи хора, които не могат да си ги купят – СНИМКИ

Благотворителната кампания “Подари усмивка” на народно читалище “Просвещение-1870” зарадва възрастни и социално слаби брезничани, предаде репортер на Zapadno.com.

Кампанията се провежда за трета година и е съставена от две инициативи – дарения на дрехи, играчки, обувки и други вещи и работилница за боядисване на великденски яйца. В 15 часа пред читалището в Брезник деца от самодейни състави започнаха да боядисват яйца. За около час бяха боядисани около 150 яйца, които по-късно децата подариха на възрастните хора в старческите домове в Брезник. Няколко от децата изпъстриха великденските яйца с цветен брокат.

Паралелно с работилницата за великденски яйца се провеждаше благотворителен базар на дарени дрехи и обувки. Вещите са дарени от хора, които нямат нужда от тях, за да зарадват такива, на които пък биха били полезни. Дрехите и обувките бяха подредени на няколко маси и закачалки във входа на читалището.

Разгледайте снимки от провелата се благотворителна кампания “Подари усмивка”:

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...