МВР-Перник: Пожарната не е констатирала нарушения в брезнишките и трънските храмове, полицейски екипи ще охраняват литургиите за Великден в църквите на Брезник и Трън – ВИДЕО

Екипи на Пожарна безопасност и защита на населението (ПБЗН) към ОДМВР-Перник не са констатирали нарушения в храмовете на територията на общините Брезник и Трън. Това каза на пресконференция, която се проведе днес говорителят на Областна дирекция на МВР-Перник Венцислав Алексов, предаде репортер на Zapadno.com.

Преди великденските празници на територията на пернишка област са проверени 37 православни храма, параклиси и църкви. Констатирани са 8 нарушения, които са в Перник и Радомир.

“Основно липса на пожарогасители, задръстени евакуационни изходи и електрически кабели, които са наковани директно по дървени предмети. Връчени са противопожарни разпореждания и всичко това е отстранено. Към днешна дата вече няма никакви нарушения в храмовете. Големите храмове ще бъдат обезпечени с противопожарни автомобили и служители. Така че не дай си Боже, ако нещо възникне вечерта, когато обикалят хората да могат да реагират колегите.”, каза Венцислав Алексов, говорител на ОДМВР-Перник.

Началникът на сектор “Пътна полиция”-Перник Слави Лазов каза, че са предприети мерки и са осигурени допълнителни полицейски екипи по всички направления. За днешния ден са извадени 5 екипа, от които 2 ще следят за превишена скорост. “През нощта ще има допълнителни екипи за обезпечаване на всички църковни мероприятия за великденските празници. Почти всички храмове на територията на Перник ще бъдат подсигурени от “Охранителна полиция”, като ще се подсигурят и големите храмове в Брезник, Радомир и Трън. Няма да може да се подсигурят малките църковни храмове по селата, но ще има екипи, които вечерта ще обикалят в районите.”, каза Слави Лазов.

От полицията казаха още, че няма случаи на откраднати селскостопански животни в региона. Мерките за сигурност, които ОДМВР-Перник е предприе във връзка с кражбите на животни ще продължат до Гергьовден.

Вижте какво още казаха от ОДМВР-Перник на днешната пресконференция:

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...