Фондация “Областен ромски съюз”-Бургас запозна брезничани с домашното насилие и насилието основано на пола чрез информационна кампания

Информационна кампания за домашното насилие и насилието основано на пола се проведе в град Брезник, предаде репортер на Zapadno.com.

Събитието се проведе в малкия салон на народно читалище “Просвещение-1870”, където брезничани се запознаха с видовете насилие. Фондация “Областен ромски съюз”-Бургас представи кампанията, която се провежда по проект. Досега такива кампании са се провели във Варна, Русе, Силистра, Търговище, Плевен, София, Перник, Хасково и Бургас. Целта на информационните срещи е обществото да знае, че в България има фондации, които помагат при упражняване на насилие на дадена личност. Проектът е във връзка с Истанбулската конвенция, която предстои България да ратифицира.

“Има потребност от това. Хората искат да знаят какво е насилие, защото то има много форми. За съжаление много често става така, че насилието се разпознава от много хора само като физическо. Психическото и икономическото като че ли много по-рядко се разпознава. И още по-важно – хората не са наясно къде биха могли да търсят защита освен в полицията, а има много неправителствени организации, които предоставят тази услуга “защита”.”, каза Митко Доков, управител на фондация “Областен ромски съюз”-Бургас.

На срещата в читалището бяха раздадени брошури и информационни материали, в които са описани координатите на фондацията. Предстоят още няколко кампании свързани с проекта, които ще се проведат в градовете Бургас и Хасково, след което ще е заключителната среща в края на месец април.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...