Фондация “Областен ромски съюз”-Бургас запозна брезничани с домашното насилие и насилието основано на пола чрез информационна кампания

Информационна кампания за домашното насилие и насилието основано на пола се проведе в град Брезник, предаде репортер на Zapadno.com.

Събитието се проведе в малкия салон на народно читалище “Просвещение-1870”, където брезничани се запознаха с видовете насилие. Фондация “Областен ромски съюз”-Бургас представи кампанията, която се провежда по проект. Досега такива кампании са се провели във Варна, Русе, Силистра, Търговище, Плевен, София, Перник, Хасково и Бургас. Целта на информационните срещи е обществото да знае, че в България има фондации, които помагат при упражняване на насилие на дадена личност. Проектът е във връзка с Истанбулската конвенция, която предстои България да ратифицира.

“Има потребност от това. Хората искат да знаят какво е насилие, защото то има много форми. За съжаление много често става така, че насилието се разпознава от много хора само като физическо. Психическото и икономическото като че ли много по-рядко се разпознава. И още по-важно – хората не са наясно къде биха могли да търсят защита освен в полицията, а има много неправителствени организации, които предоставят тази услуга “защита”.”, каза Митко Доков, управител на фондация “Областен ромски съюз”-Бургас.

На срещата в читалището бяха раздадени брошури и информационни материали, в които са описани координатите на фондацията. Предстоят още няколко кампании свързани с проекта, които ще се проведат в градовете Бургас и Хасково, след което ще е заключителната среща в края на месец април.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...