Статистиката на “Пътна полиция”: Над 1200 електронни фиша за превишена скорост в пернишка област са издадени за първото тримесечие на 2017 година

Шофьорите нарушаващи правилата за движение по пътищата се увеличават вместо да намаляват след приетите по-строги санкции. За изминалата 2016 година на територията на пернишка област са констатирани няколко хиляди нарушения за скоростта, за които са издадени 3033 електронни фиша. Общата стойност на фишовете е 345 650 лева. С увеличение на глобите вероятно сумата ще нарасне двойно или тройно. Това каза на пресконференция началникът на сектор “Пътна полиция”-Перник Слави Лазов, предаде репортер на Zapadno.com.

“По контрола на скоростните режими не се наблюдава намаление, даже има увеличение.”, добави началникът на сектор „Пътна полиция“-Перник Слави Лазов. За първото тримесечие на 2017 година са издадени 1254 елекронни фиша на шофьори превишили максимално разрешената скорост на територията на пернишка област. Стойността на фишовете е 170 400 лева, които нарушителите трябва да заплатят. При акция само за 4 часа са засечени 84 превишения на скоростта.

“Надяваме се тази година да намалеят и един ден да няма нарушения на скоростния режим.”, каза Перник Слави Лазов. Въпреки че водачите на автомобили нарушават правилата за движение по пътищата, те са изрядни платци по отношение на наложените глоби.

На 19 и 20 април в пернишка област ще се проведе 24-часова полицейска акция за контрол на скоростта, която е по линия на ТИСПОЛ. Акцията ще започне от 6 часа сутринта на 19 април и ще продължи до 6 часа на 20 април, допълни още началникът на “Пътна полиция”.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...