Очаква се ГЕРБ и Обединените патриоти да започнат работа по коалиционното споразумение за управление на България

ГЕРБ и Обединените патриоти се очаква да започнат работа по коалиционното споразумение за управление през следващия мандат, предаде БНТ.

Преди празниците двете политически формации подписаха управленска програма, която обхваща цял четиригодишен мандат – до 2021 година. В нея е заложено минималната пенсия да достигне до 200 лева от първи октомври тази година, в рамките на мандата минималната работна заплата да стане 650 лева, а средната – 1500.

Предвижда се още запазване на данъците и двойно увеличение на учителските заплати до 2021 г. В сферата на сигурността е заложена политика за недопускане и връщане на незаконно пребиваващи чужденци, борба с престъпността и корупцията, повече полицаи в малките населени места. След изготвянето на подробно коалиционно споразумение се очаква да стане ясен и съставът на проектокабинета, който ще бъде предложен на 44-ото Народно събрание. Засега се знае само, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е кандидат за премиерския пост. Депутатите от новия парламент ще положат клетва утре сутрин на първото си пленарно заседание.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...