Председателят на Съюза за авто и мото подготовка: Институциите са отговорни за огромните задръствания по магистралите след Великденските празници

Задръстванията по празниците ще продължават, докато паралелните на магистралите пътища не започнат да фунцкионират нормално. До такъв извод стигнаха експерти в “Здравей, България” по “Нова телевизия”. Те коментираха вчерашните километрични опашки по магистралите “Хемус” и “Тракия”.

Лошо време, инциденти и ремонти по двата аутобана запушиха огромния трафик към София след края на почивните дни. Колоната между София и Пазарджик по “Тракия” достигна 10 километра. Катастрофа и продължаващия ремонт на тунела “Ечемишка” пък доведоха до “тапа” на “Хемус”. В повечето страни има изискване до магистралата да функционира алтернативен път. На много места основното трасе се плаща, а малкият път е безплатен, коментираха бившият шеф на КАТ Алекси Стратиев и председателя на Съюза за авто и мото подготовка Йонко Иванов.

Институциите трябваше да оправят обходния път до “Хемус” заради ремонта на “Ечемишка”, защото се очакваше това да се случи по празниците, заяви Иванов. В ужасяващо състояние е и трасето Ихтиман-Вакарел, което би намалило трафика във финалната част на “Тракия”, показаха зрителски кадри. “Този път е в това състояние от 10 години, а преди беше широко използван. В празнични дни би трябвало да се ползва”, уточни Иванов.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...