Йеромонах Никанор от Гигинския манастир по БНТ: Според пророчество турците ще ги ударят военно, а Истанбул ще го върнат на гърците

Като приехме в благодарност Христовата жертва на кръста, в дните на Светлата седмица от нас се очаква да запазим благодатта и пасхалната радост, които получихме на светата литургия на самия празник. Това можем да направим само ако с цялата си душа, сърце и ум се стараем да живеем съгласно Христовите повели – тоест не само да славим Господа с думи, но най-вече с делата си. Това каза в студиото на “Още от деня” по БНТ йеромонах Никанор от Гигинския манастир “Св. св. Козма и Дамян”.

Всяка една от неделите след Пасха е посветена на различни персонажи от Новия завет, на чиято вяра трябва да подражаваме, за да можем да имаме участта да възкръснем и да бъдем с Господа един ден, добави отецът.

На въпрос дали в България има регистър колко са пустеещите и рушащите се манастири в България, йеромонах Никанор отговори: “Нямам такава информация. Има едно пророчество, че казват двама Светии няма да казвам имената, турците ще се върнат там където са били някога за времето колкото расте една зелка. След което ги ударят военно. Има някои неприятни неща, които ще се случат с турския народ – 1/3 ще избягат в Анадола, 1/3 ще се покръстят, 1/3 ще погинат и Истанбул ще го върнат на гърците. Може би виждаме и това да идва. Не съм така имал доверие към това нещо, но като слушаме предишните хора…”, завърши йеромонах Никанор от Църногорския манастир.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...