Поетесата, която беше изненадана от самодейци на читалище “Просвещение-1870”: В Брезник са се запазили българският дух и традиции, а брезничани са с отворени души за всичко ново

Поетесата Таня Симеонова от Перник е очарована от Брезник и топлото и изненадващо посрещане, което направиха местните самодейци. Това сподели тя в кратко интервю за Zapadno.com.

На 12 април Таня Симеонова гостува в народно читалище “Просвещение-1870” в Брезник, в което тя беше представена на част от интелигенцията в общината. Самодейци от читалището изненадаха поетесата като представиха спектакъл по нейни стихове. „Гостите бях много впечатление, защото самодейците от читалището изнесоха спектакъл по стихове на Таня Симеонова. Тя не знаеше за това и беше изненадана.“, каза след срещата Емилия Първанова, главен библиотекар в библиотеката на Брезник. Прочетете още по темата: Емоцията на изкуството: Самодейци от Брезник изненадаха поетесата Таня Симеонова със спектакъл по нейни стихове при представянето и в народно читалище „Просвещение-1870“ – СНИМКИ

Таня Симеонова е силно впечатлена от собственото и представяне, което досега не се е случвало по такъв начин какъвто самодейците направиха. За това и още подробности след представянето сподели тя в следващите редове:

Какво изпитахте, когато на сцената на малкия салон в брезнишкото читалище направиха постановка по ваши стихове?

Има моменти в живота на човек, които никога не се забравят. Един от тези моменти за мен ще остане срещата ми с хората и самодейния състав на град Брезник. Трудно може да се опише с думи вълшебната обстановка, която бяха създали. Тук е мястото и да благодаря на всички участници в събитието за топлия прием, както и да изкажа специални благодарности към организаторката на госпожа Емилия Първанова и на моята приятелка и поетеса, Таня Матеева, които направиха този ден възможен.

За първи път ли някой ви прави такава изненада?

Да. За пръв път! И определено изненадата беше много приятна. Надявам се в живота ми да има още много такива.

Мнението ви за брезничани преди и след направената изненада?

На първо място Брезник е един възрожденски град с хилядолетна история. С голяма радост открих, че и днес в него са запазени българският дух и традиции, а също и че хората са с отворени души за всичко ново! Никога няма да забравя вълнението, което предизвика в мен прекрасния самодеен състав! Дано в България има повече такива градове!

Споделяте, че във всеки стих влагате частица от душата си. Това ли е начина стиховете да бъдат по-прочувствени и да “докосват” читателя?

Писането е сложен процес, който идва от душата. За да може един стих да стигне до читателите и да ги докосне, в него авторът трябва да вложи частичка от себе си, частичка от сърцето си. Надявам се, че моите читатели виждат в стиховете ми моята душата!

Разкажете ни за вашите предстоящи творчески планове. И дали отново бихте посетили Брезник?

Сега подготвям третата си стихосбирка, която ще е готова до няколко месеца. С най-голямо удоволствие ще посетя отново Брезник.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...