Ученици от Брезник пребориха конкуренцията на състезание по правопис на английски език и заеха първо място в регионално състезание, с което се класираха сред финалистите от 304 училища в България – СНИМКИ

Ученици от Брезник се класираха сред финалистите в Седмо национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee. На регионално състезание по правопис ученичките Ивана Петрова Пожарска от 7 “б” клас и Петя Емилова Кирилова от 7 “а” клас на СУ “Васил Левски” са заели първо място. Финалистките ще вземат участие в националния финал, който ще се проведе на 6 май в София, предаде репортер на Zapadno.com.

На 1 април в Благоевград, Варна, Монтана, Пловдив, Разград, Сливен, София и Ловеч се проведоха регионалните състезания от Spelling Bee 2017. 604 ученици се представиха блестящо, като показаха не само отлични знания по английски език, но и упоритост, постоянство и голямо желание за победа. Най-добрите трима от всяко регионално състезание се класират за националния финал на 6 май в София. Финалистите и техните учители ще участват и в летен езиков лагер от 9 до 15 юли в Банско.

Националното състезание Spelling Bee се провежда за седма поредна година. В тазгодишното издание участват 304 училища от цялата страна, а участниците са 6 хиляди. “От тези 6000 участника нашите деца са сред 30-те финалисти. Много се гордеем с тях.”, сподели учителят по английски език в брезнишката гимназия Ася Иванова.

Първо се е провело училищно състезание, от което са се излъчили двама победителя – на първо и второ място. На регионалното състезание, в единия кръг са се състезавали децата заели второ място, а в друг кръг са се състезавали децата заели първи места. На 6 май в столичния хотел “Хилтън” ще се проведе национално състезание с прием в Американското посолство. Наградата за децата ще е летния лагер. “Очакваме и там да сме сред финалистите.”, каза още Ася Иванова.

Учителят по английски от СУ “Васил Левски” обяснява високия успех и постижението на учениците с упоритостта, мотивацията и желанието им. “Децата са много мотивирани за учене и имат интерес към предмета. Освен това не подценявам и нашата работа. Учениците търсят допълнителна информация и допълнителни форми за обучение.”, сподели още Ася Иванова.

Състезанието по правопис на английски език се е провело за втора поредна година в брезнишката гимназия. При миналогодишното издание децата са се амбицирали да постигнат победа, която вече е факт.

Разгледайте снимки от награждаването на учениците от Брезник на състезанието Spelling Bee:

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...