Ученици от Брезник пребориха конкуренцията на състезание по правопис на английски език и заеха първо място в регионално състезание, с което се класираха сред финалистите от 304 училища в България – СНИМКИ

Ученици от Брезник се класираха сред финалистите в Седмо национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee. На регионално състезание по правопис ученичките Ивана Петрова Пожарска от 7 “б” клас и Петя Емилова Кирилова от 7 “а” клас на СУ “Васил Левски” са заели първо място. Финалистките ще вземат участие в националния финал, който ще се проведе на 6 май в София, предаде репортер на Zapadno.com.

На 1 април в Благоевград, Варна, Монтана, Пловдив, Разград, Сливен, София и Ловеч се проведоха регионалните състезания от Spelling Bee 2017. 604 ученици се представиха блестящо, като показаха не само отлични знания по английски език, но и упоритост, постоянство и голямо желание за победа. Най-добрите трима от всяко регионално състезание се класират за националния финал на 6 май в София. Финалистите и техните учители ще участват и в летен езиков лагер от 9 до 15 юли в Банско.

Националното състезание Spelling Bee се провежда за седма поредна година. В тазгодишното издание участват 304 училища от цялата страна, а участниците са 6 хиляди. “От тези 6000 участника нашите деца са сред 30-те финалисти. Много се гордеем с тях.”, сподели учителят по английски език в брезнишката гимназия Ася Иванова.

Първо се е провело училищно състезание, от което са се излъчили двама победителя – на първо и второ място. На регионалното състезание, в единия кръг са се състезавали децата заели второ място, а в друг кръг са се състезавали децата заели първи места. На 6 май в столичния хотел “Хилтън” ще се проведе национално състезание с прием в Американското посолство. Наградата за децата ще е летния лагер. “Очакваме и там да сме сред финалистите.”, каза още Ася Иванова.

Учителят по английски от СУ “Васил Левски” обяснява високия успех и постижението на учениците с упоритостта, мотивацията и желанието им. “Децата са много мотивирани за учене и имат интерес към предмета. Освен това не подценявам и нашата работа. Учениците търсят допълнителна информация и допълнителни форми за обучение.”, сподели още Ася Иванова.

Състезанието по правопис на английски език се е провело за втора поредна година в брезнишката гимназия. При миналогодишното издание децата са се амбицирали да постигнат победа, която вече е факт.

Разгледайте снимки от награждаването на учениците от Брезник на състезанието Spelling Bee:

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...