Младата надежда на фотографията Ваня Иванова: Неработещ фотоапарат ме запали по снимането, иска ми се повече хора в брезнишко да се занимават с това изкуство – ВИДЕО

Ученичката Ваня Иванова е най-младият фотограф в Брезник, макар и непрофесионален. Хобито си тя практикува от 7 години, а желанието и е повече хора в региона да се захванат с фотографското изкуство. Това сподели тя пред камерата на Zapadno.com.

Ваня е ученичка в 9 клас на СУ “Васил Левски”, а любимият и учебен предмет е френски. Нейният фотоапарат е запечатал стотици снимки от училищни празници, общоградски събития и благотворителни базари. Над 15 са албумите, които ученичката е събрала и в които е събрала снимките направени през последните 7 години. Влечението и към фотографията дошло от бившия и класен ръководител Аниела Асенова и Божидар Пантев от местното читалище. “Те ми казаха да снимам, защото тогава тяхната камера не работеше и аз започнах да снимам.”, сподели Ваня.

Любимото и събитие, което тя обича да запечатава чрез фото спомени е националния празник на България на 3 март. Последният празник, който младата надежда на фотографията е заснела е благотворителния пролетно-великденски базар на училището. Най-интересният за нея момент от събитието бил танцовите изпълнения на деца. В социалната мрежа Фейсбук тя е създала специална публична група, която е озаглавила “Фотография“. В нея редовно се качват подбрани снимки. Групата може да видите като натиснете тук.

Освен със заснемане Ваня се занимава и със собственоръчно направени картички с техниката квилинг. Квилингът или хартиен филигран е форма на изкуството, която включва използването на ленти от хартия, които се навиват, сгъват в определени форми или се слепват заедно, за да се създаде интересен декоративен дизайн. Ваня прави картичките от специални лентички, които се продават в книжарницата. По това и хоби се запалила покрай зам. директора на гимназията в Брезник Виолета Борисова. Повечето от хартиените красоти тя подарява на учители или предоставя на благотворителни базари.

Пожеланието на ученичката е съгражданите и също да станат фотографи, за да се увеличат занимаващите се с това изкуство в брезнишко.

Вижте интервюто с Ваня Иванова, което обективът на Zapadno.com засне:

 

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...