Младата надежда на фотографията Ваня Иванова: Неработещ фотоапарат ме запали по снимането, иска ми се повече хора в брезнишко да се занимават с това изкуство – ВИДЕО

Ученичката Ваня Иванова е най-младият фотограф в Брезник, макар и непрофесионален. Хобито си тя практикува от 7 години, а желанието и е повече хора в региона да се захванат с фотографското изкуство. Това сподели тя пред камерата на Zapadno.com.

Ваня е ученичка в 9 клас на СУ “Васил Левски”, а любимият и учебен предмет е френски. Нейният фотоапарат е запечатал стотици снимки от училищни празници, общоградски събития и благотворителни базари. Над 15 са албумите, които ученичката е събрала и в които е събрала снимките направени през последните 7 години. Влечението и към фотографията дошло от бившия и класен ръководител Аниела Асенова и Божидар Пантев от местното читалище. “Те ми казаха да снимам, защото тогава тяхната камера не работеше и аз започнах да снимам.”, сподели Ваня.

Любимото и събитие, което тя обича да запечатава чрез фото спомени е националния празник на България на 3 март. Последният празник, който младата надежда на фотографията е заснела е благотворителния пролетно-великденски базар на училището. Най-интересният за нея момент от събитието бил танцовите изпълнения на деца. В социалната мрежа Фейсбук тя е създала специална публична група, която е озаглавила “Фотография“. В нея редовно се качват подбрани снимки. Групата може да видите като натиснете тук.

Освен със заснемане Ваня се занимава и със собственоръчно направени картички с техниката квилинг. Квилингът или хартиен филигран е форма на изкуството, която включва използването на ленти от хартия, които се навиват, сгъват в определени форми или се слепват заедно, за да се създаде интересен декоративен дизайн. Ваня прави картичките от специални лентички, които се продават в книжарницата. По това и хоби се запалила покрай зам. директора на гимназията в Брезник Виолета Борисова. Повечето от хартиените красоти тя подарява на учители или предоставя на благотворителни базари.

Пожеланието на ученичката е съгражданите и също да станат фотографи, за да се увеличат занимаващите се с това изкуство в брезнишко.

Вижте интервюто с Ваня Иванова, което обективът на Zapadno.com засне:

 

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...