Общинският съвет на Брезник реши да се отпуснат по 300 лева помощ от общинския бюджет на социално слаби абитуриенти от СУ “Васил Левски” – ВИДЕО

Общинският съвет на Брезник реши да се отпуснат еднократни помощи на социално слаби абитуриенти от Випуск ‘2017 на СУ “Васил Левски”, предаде репортер на Zapadno.com.

Това решиха общинските съветници на провелото се днес заседание на местния мини парламент. Сред включените точки, които брезнишките парламентаристи ще решават е предоставяне на земеделски земи в землищата на селата Гигинци, Велковци и Гоз. Целта е земеделските земи да бъдат възстановени на наследници. Друга точка, включена в дневния ред е докладна записка за изработване на проект за обект собственост на „Трейс Рисорсиз“ ЕООД.

“Става въпрос за четири деца, които са от социално слаби семейства за отпускане на еднократна помощ. Бяхме предупредени и очаквахме тази докладна.”, каза председателят на Общински съвет-Брезник Виолета Младенова по повод допълнителната точка в дневния ред.

Всичките общински съветници гласуваха единодушно за отпускане на еднократната финансова помощ на четирима абитуриенти от гимназията. Тя ще е в размер на 300 лева за всеки абитуриент. Подпомагането на учениците, които нямат възможност да посрещнат нормално абитуриентския си бал се прави ежегодно в Брезник. Миналата година са били отпуснати еднократни помощи за двама абитуриенти от СУ “Васил Левски”.

Вижте какво още решиха общинските съветници на Брезник на заседанието заснето от обектива на Zapadno.com:

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...