Пенсионерски клуб “Белите брези”, в който членуват около 30 брезничани навърши 12 години от учредяването си, но все още няма собствено помещение, в което да провежда дейностите си

Пенсионерски клуб “Белите брези” в Брезник отбеляза 12 години от създаването си. Клубът няма собствено помещение, в което да се провеждат сбирките на брезнишките пенсионери. Събитията свързани с дейността на “Белите брези” се водят в зали на народно читалище “Просвещение-1870”, предаде репортер на Zapadno.com.

В клуба членуват 28 човека – 24 жени и четирима мъже. На 16 май най-възрастният член на клуба ще навърши 90 години. Пенсионерите в Брезник нямат собствено помещение, в което да се събират, а използват залите на местното читалище за провеждане на мероприятия. Таня Лумбарова каза още, че се водят преговори с Община Брезник за евентуално безвъзмездно предоставяне на помещение за нуждите на пенсионерския клуб. “Ние събираме само по едно левче на човек на месец членски внос. От него се издържаме като си посрещаме рождените дни с кафе, безалкохолно и останалото го подсигуряват рождениците.”, сподели председателят на клуба.

“На 5 април чествахме 12 години от учредяването на пенсионерския клуб. Тогава се проведе и годишно отчетно-изборно събрание, на което беше преизбрано ръководството на клуба само с едно изменение.”, каза още председателят на пенсионерски клуб “Белите брези” Таня Лумбарова.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...