Най-добрият кючекчия от Великденския концерт в Трън: Кой ме видеше ме фалеше, че много играем, Общината: Това беше грешка

Кръшни кючеци, поп-фолк и много алкохол… така в Трън отбелязаха Възкресение Христово. Видео от скандалното увеселение на площада до читалището получихме през платформата „Аз, репортерът”, предаде БТВ.

Купонът тече и кючеците се вихрят на фона на картина от Христовото възкресение. Дни след празника в социалните мрежи осъдиха гафа. Наши зрители я определиха кратко – срам и позор. В малкия град, оказва се, подобни гледки са чести. Жители на града признават, че именно заради това не идват в центъра на Трън навръх празника.

Кой е организаторът? „Кой – кметът. За циганите веселба, за да може да има на изборите глас за него, естествено”, отговаря жена от Трън. В близката пивница изпуснали веселбата, но гледката била нормална за града. Смятат, че е нормално „да има емоция”.

За участниците, празникът е минал добре – даже в този вид, даже на Великден: „Не е прилично, ама като имаш пари у джоба, кючеци всеки ден има”. На забавата има и съревнование – най-добър кючекчия и кючекиня. Срещаме се с Банана, прякорът на единия от призьорите. Демонстрира шампионските движения и с гордост споделя: „Сбрах целия център, сбрах. Кой ме видеше ме фалеше, че много играем”.

От общината обясниха ситуацията простичко – било грешка. Зам.-кметът Цветислава Цветкова твърди, че танцуващият кючеци от скандалния клип е бил свален веднага от сцената. Отказва да поеме отговорност за концерта: „Ние ползваме продуцентска къща (…) Те ми предлагат, примерно: За тази сума ще ти изпратим този, този и този. Аз не мога да огледам всичките, които ще ми изпратят.”

Кючеци имало, но били за малко: „Това нещо продължи точно 15 минути докато успеем само да направим смяната, защото иначе щеше да се получи една дупка в програмата”. Общината се извинява на гражданите и организира концерт и следващия уикенд. От там поканиха желаещите да дойдат. Още от сега обещаха – кючеци няма да има.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...