Сдружение “Трън” и риболовен клуб “Балканка” със съвместна акция – първото почистване на река Ерма от битови отпадъци и зарибяване с пъстърва

Акция по почистване на река Ерма и коритото и подготвят от сдружение “Трън” и риболовен клуб “Балканка”, научи Zapadno.com.

Кампанията по почистване на реката, която се намира в община Трън е насрочена за 20 май. Инициативата ще се проведе по повод Световния ден на мигриращите риби и във връзка с кампанията за запазване чистотата на трънския край. Организаторите са създали специално събитие в социална мрежа Фейсбук, чрез което ще координират бъдещата кампания, която се случва за първи път по поречието на река Ерма. Паралелно с почистването на речното корито ще бъде направено зарибяване с балканска пъстърва. “Осигуряването на 10 000 малки пъстърви и зарибяването ще бъдат осъществени от риболовен клуб “Балканка”. Всички желаещи да помогнат, като се включат в акцията са добре дошли! Вземете със себе си стабилни обувки, ръкавици и много добро настроение.”, споделят организаторите.

Още в началото на месец февруари, тази година Zapadno.com разкри шокиращи факти за чистотата на река Ерма в района на град Трън и Ждрелото. Оказа се, че отпадните води на пограничния град се изливат директно в реката, а множество битови отпадъци допълват неприятната гледка, която може да бъде видяна дори в района на Ждрелото. Припомнете си: ШОК! Фекалиите и отпадни води на град Трън се изливат в река Ерма, която според защитниците на трънската природа е в „добро екологично състояние“ – СНИМКИ Разследването беше оповестено чрез публикация във връзка с твърдения на защитници на трънската природа, които се противопоставиха на инвестиционното предложение за отваряне на мина в Трън с опасението, че река Ерма ще бъде замърсена. Въпреки това се оказа, че реката от години си е замърсена.

Вероятно фекалиите и битовите отпадъци, които се носят по реката са провокирали сдружение “Трън” заедно с риболовен клуб “Балканка” да извършват предстоящата акция. Сборният пункт за двойната кампания ще бъде в град Трън от 9 часа, завършват организаторите.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...