Сдружение “Трън” и риболовен клуб “Балканка” със съвместна акция – първото почистване на река Ерма от битови отпадъци и зарибяване с пъстърва

Акция по почистване на река Ерма и коритото и подготвят от сдружение “Трън” и риболовен клуб “Балканка”, научи Zapadno.com.

Кампанията по почистване на реката, която се намира в община Трън е насрочена за 20 май. Инициативата ще се проведе по повод Световния ден на мигриращите риби и във връзка с кампанията за запазване чистотата на трънския край. Организаторите са създали специално събитие в социална мрежа Фейсбук, чрез което ще координират бъдещата кампания, която се случва за първи път по поречието на река Ерма. Паралелно с почистването на речното корито ще бъде направено зарибяване с балканска пъстърва. “Осигуряването на 10 000 малки пъстърви и зарибяването ще бъдат осъществени от риболовен клуб “Балканка”. Всички желаещи да помогнат, като се включат в акцията са добре дошли! Вземете със себе си стабилни обувки, ръкавици и много добро настроение.”, споделят организаторите.

Още в началото на месец февруари, тази година Zapadno.com разкри шокиращи факти за чистотата на река Ерма в района на град Трън и Ждрелото. Оказа се, че отпадните води на пограничния град се изливат директно в реката, а множество битови отпадъци допълват неприятната гледка, която може да бъде видяна дори в района на Ждрелото. Припомнете си: ШОК! Фекалиите и отпадни води на град Трън се изливат в река Ерма, която според защитниците на трънската природа е в „добро екологично състояние“ – СНИМКИ Разследването беше оповестено чрез публикация във връзка с твърдения на защитници на трънската природа, които се противопоставиха на инвестиционното предложение за отваряне на мина в Трън с опасението, че река Ерма ще бъде замърсена. Въпреки това се оказа, че реката от години си е замърсена.

Вероятно фекалиите и битовите отпадъци, които се носят по реката са провокирали сдружение “Трън” заедно с риболовен клуб “Балканка” да извършват предстоящата акция. Сборният пункт за двойната кампания ще бъде в град Трън от 9 часа, завършват организаторите.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...