Дядо Боре – първият знаменосец на брезнишката гимназия “Васил Левски” и най-възрастният член на пенсионерски клуб “Белите брези”

Дядо Боре е един от видните брезничани, но не заради преклонната си възраст, а защото той е първият знаменосец на средно училище “Васил Левски”, предаде репортер на Zapadno.com.

Той е поел училищното знаме от Министерство на образованието през далечната през 1945 година. “Тогава го получих от Министерството в София. През цялото време не го даваха на друг, а аз го пазих и така до 1946 година, когато съкратиха стария 8 клас. Ние тогава държахме матура с осмокласниците – 7 и 8 клас на едни и същи предмети.”, спомня си дядо Боре. Едва двама от съучениците му са останали живи. На 16 май, тази година той ще навърши 90 години, което го прави най-възрастният член на пенсионерски клуб “Белите брези”.

В момента правнукът му – Християн е знаменосец на училището в Брезник. На 3 март Zapadno.com направи интервю с него, което може да видите като натиснете тук. Веселият дядо не сподели каква е тайната на дълголетието, но загатна, че не пуши цигари и с усмивка отсече: “Тогавашните даскали бяха кекави и не можеха да ме научат.” Възрастният брезничанин взима участие във всички екскурзии организирани от пенсионерския клуб и дори си позволява да играе хоро редом с другите приятели и познати.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...