Дядо Боре – първият знаменосец на брезнишката гимназия “Васил Левски” и най-възрастният член на пенсионерски клуб “Белите брези”

Дядо Боре е един от видните брезничани, но не заради преклонната си възраст, а защото той е първият знаменосец на средно училище “Васил Левски”, предаде репортер на Zapadno.com.

Той е поел училищното знаме от Министерство на образованието през далечната през 1945 година. “Тогава го получих от Министерството в София. През цялото време не го даваха на друг, а аз го пазих и така до 1946 година, когато съкратиха стария 8 клас. Ние тогава държахме матура с осмокласниците – 7 и 8 клас на едни и същи предмети.”, спомня си дядо Боре. Едва двама от съучениците му са останали живи. На 16 май, тази година той ще навърши 90 години, което го прави най-възрастният член на пенсионерски клуб “Белите брези”.

В момента правнукът му – Християн е знаменосец на училището в Брезник. На 3 март Zapadno.com направи интервю с него, което може да видите като натиснете тук. Веселият дядо не сподели каква е тайната на дълголетието, но загатна, че не пуши цигари и с усмивка отсече: “Тогавашните даскали бяха кекави и не можеха да ме научат.” Възрастният брезничанин взима участие във всички екскурзии организирани от пенсионерския клуб и дори си позволява да играе хоро редом с другите приятели и познати.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...