Ученици от основно училище “Христо Смирненски” в село Ноевци отправиха призив за Деня на Земята и показаха изложба на творби от отпадъчни материали – СНИМКИ

Учениците от основно училище “Христо Смирненски” в брезнишкото село Ноевци по традиция отбелязаха денят на земята – 22 април, съобщиха от образователната институция.

Във фоайето на училището децата са подредили изложба от предмети изработени от отпадъчни материали и тематични рисунки. “По-големите ученици от 7 клас представиха пред малките си приятели презентация, с която отправиха своя призив – “Да бъдем съзнателни не само на този ден, но и през цялото време да се грижим за мястото, в което живеем – ЗЕМЯТА”. Защото тя е нашия дом!”, съобщиха още от образователната институция.

Международен ден на Земята (известен като Ден на Земята) Денят на Земята – 22 април, е нерелигиозен празник в света, отбелязван от над половин милиард души. Всяка година Международната мрежа за Деня на Земята координира действията на повече от 12 000 партньори в 174 държави, насочени към опазване на планетата Земя и съхраняване на живота върху нея. Мрежата се стреми да създаде широка гражданска подкрепа за устойчиви и ефективни екологични политики за развитие по целия свят.

Денят на Земята се отбелязва за първи път в България на 14 декември, 1930 година по инициатива на тогавашния министър на Земеделието и държавните имоти Григор Василев. Инициативата се радва на широката подкрепа на други министри на земеделието от цяла Европа. Празникът на Българската Земя дава повод на организаторите да поемат инициатива за установяване Международен ден на Земята. Тази идея намира силна подкрепа от председателя на Международния Земеделски Институт в Рим – Де Микелис. Денят, който е бил предложен, е 21-ви март. Денят има и астрономическа стойност и може да задоволи всички изисквания на всички страни от Северното и Южното полукълбо на Земята.

Разгледайте няколко снимки на тематични рисунки и предмети изработени от отпадъчни материали:

Снимки: ОУ “Христо Смирненски” – Ноевци

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...