Певицата Светла Райчева от читалището на село Слаковци огласи фестивала “Шопски наниз” с песните “Ладом се ладе заладее” и “Китчице буйна лобода”

Самодейната певица Светла Райчева към народно читалище “Искра-1932” изпълни две песни, с които представи брезнишкото село Слаковци на осмото издание на националния фолклорен фестивал “Шопски наниз” в град Костинброд, предаде репортер на Zapadno.com.

Слаковското читалище взима участие в традиционния фестивал от няколко години. Тази година то не успя да се класира сред наградените, но за сметка на това прослави фолклора с изпълнение на певицата Светла Райчева. Участието и на сцената е било в съботния ден, на 22 април.

“Нашето участие беше прекрасно. Имаме една много добра певица, която се казва Светла Райчева. Тя изпълни песните “Ладом се ладе заладее” и “Китчице буйна лобода”.”, каза секретарят на читалище „Искра-1932“ Светла Пантелеева.

От читалището споделиха, че догодина отново ще участват във фолклорния фестивал “Шопски наниз” и имат намерение да покажат по-богата програма.

Снимка: Община Костинброд

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...