Певицата Светла Райчева от читалището на село Слаковци огласи фестивала “Шопски наниз” с песните “Ладом се ладе заладее” и “Китчице буйна лобода”

Самодейната певица Светла Райчева към народно читалище “Искра-1932” изпълни две песни, с които представи брезнишкото село Слаковци на осмото издание на националния фолклорен фестивал “Шопски наниз” в град Костинброд, предаде репортер на Zapadno.com.

Слаковското читалище взима участие в традиционния фестивал от няколко години. Тази година то не успя да се класира сред наградените, но за сметка на това прослави фолклора с изпълнение на певицата Светла Райчева. Участието и на сцената е било в съботния ден, на 22 април.

“Нашето участие беше прекрасно. Имаме една много добра певица, която се казва Светла Райчева. Тя изпълни песните “Ладом се ладе заладее” и “Китчице буйна лобода”.”, каза секретарят на читалище „Искра-1932“ Светла Пантелеева.

От читалището споделиха, че догодина отново ще участват във фолклорния фестивал “Шопски наниз” и имат намерение да покажат по-богата програма.

Снимка: Община Костинброд

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...