Първо в Zapadno.com! 8 фирми от пернишка област ще бъдат финансирани с над 70 хиляди лева, за да наемат безработни до 29-годишна възраст – ВИДЕО

На провелото се днес заседание на Комисия по заетост при областния съвет за развитие на област Перник са се направили подбор и оценка на работодатели, които кандидатстват за безвъзмездна финансова помощ по схема “Обучение и заетост на младите хора”, предаде репортер на Zapadno.com.

Чрез тази финансова помощ се дава възможност на работодатели от област Перник да наемат безработни младежи до 29-годишна възраст. “Съгласно методиката, която е одобрена от министъра на труда и социалната политика бе направена оценка на кандидатстващите фирми. На тази Комисия по заетост бяха гласувани и допълнителни критерии, с които да бъдат подредени в класация, така че да може да се удовлетворят до финансовия ресурс, който е разпределен за област Перник – 78 205 лева. Така по първоначалната подредба ще стигнат за 8 фирми.”, каза директорът на дирекция “Бюро по труда”-Перник Росен Симеонов.

Схемата “Обучение и заетост на младите хора” се прави за трети път на територията на област Перник.

Вижте какво още каза директорът на “Бюро по труда”-Перник във видеото на Zapadno.com: 

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...