Първо в Zapadno.com! 8 фирми от пернишка област ще бъдат финансирани с над 70 хиляди лева, за да наемат безработни до 29-годишна възраст – ВИДЕО

На провелото се днес заседание на Комисия по заетост при областния съвет за развитие на област Перник са се направили подбор и оценка на работодатели, които кандидатстват за безвъзмездна финансова помощ по схема “Обучение и заетост на младите хора”, предаде репортер на Zapadno.com.

Чрез тази финансова помощ се дава възможност на работодатели от област Перник да наемат безработни младежи до 29-годишна възраст. “Съгласно методиката, която е одобрена от министъра на труда и социалната политика бе направена оценка на кандидатстващите фирми. На тази Комисия по заетост бяха гласувани и допълнителни критерии, с които да бъдат подредени в класация, така че да може да се удовлетворят до финансовия ресурс, който е разпределен за област Перник – 78 205 лева. Така по първоначалната подредба ще стигнат за 8 фирми.”, каза директорът на дирекция “Бюро по труда”-Перник Росен Симеонов.

Схемата “Обучение и заетост на младите хора” се прави за трети път на територията на област Перник.

Вижте какво още каза директорът на “Бюро по труда”-Перник във видеото на Zapadno.com: 

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...