Районната прокуратура в Перник предаде на съд кмета на Община Трън Станислав Николов заради инцидента с блъснатото 6-годишно дете

Районната прокуратура в Перник внесе обвинителен акт срещу кмета на община Трън Станислав Николов. Причината е, че през 2015 година в района на училище в града е блъснал 6-годишно дете, предаде “Нова телевизия“.

Обвинение срещу Николов беше повдигнато още миналата година след репортаж на NOVA. Кметът твърдеше, че детето само се е блъснало в джипа му. След инцидента всичко бе покрито, но след репортажа на Вероника Димитрова институциите се задействаха. Обвинението срещу кмета е за причиняване на средна и тежка телесна повреда по непредпазливост. Разследващите са установили, че той е имал видимост и е можел да спре. Тъй като се е движел с 25 км./ч., не е успял да избегне удара. Експертите са установили, че ако се е движел с до 11 км./ч., нямаше да се стигне до инцидент.

Вследствие на удара то получи тежка телесна повреда, както и множество по-леки травми. На Станислав Николов бе наложена мярка за неотклонение „подписка“.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...