Районната прокуратура в Перник предаде на съд кмета на Община Трън Станислав Николов заради инцидента с блъснатото 6-годишно дете

Районната прокуратура в Перник внесе обвинителен акт срещу кмета на община Трън Станислав Николов. Причината е, че през 2015 година в района на училище в града е блъснал 6-годишно дете, предаде “Нова телевизия“.

Обвинение срещу Николов беше повдигнато още миналата година след репортаж на NOVA. Кметът твърдеше, че детето само се е блъснало в джипа му. След инцидента всичко бе покрито, но след репортажа на Вероника Димитрова институциите се задействаха. Обвинението срещу кмета е за причиняване на средна и тежка телесна повреда по непредпазливост. Разследващите са установили, че той е имал видимост и е можел да спре. Тъй като се е движел с 25 км./ч., не е успял да избегне удара. Експертите са установили, че ако се е движел с до 11 км./ч., нямаше да се стигне до инцидент.

Вследствие на удара то получи тежка телесна повреда, както и множество по-леки травми. На Станислав Николов бе наложена мярка за неотклонение „подписка“.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...