Врабчанският водопад в трънско – малък и красив или как изглежда той през очите и обектива на водач на планински и приключенски туризъм от Варна – ВИДЕО

Варненецът Кирил Желев засне кратък туристически филм за Врабчанския водопад, който се намира близо до трънското село Врабча. Видеото е качено във видео платформата Vbox7.com, предаде репортер на Zapadno.com.

Врабчанският водопад е водопад на Врабчанска река, в Гребен планина, на изхода на село Врабча за град Трън по Републикански път III-813. Разположен е на около 900 метра надморска височина. Височината на водния пад е 4 метра. До водопада се достига по тясна пътечка от шосейния път на изхода за Трън, успоредно на Врабчанска река. Достига се късо ждрело на реката. Над него във варовиковите стени са се образували множество пукнатини, скални ниши и пещери. Непосредствено преди водопада реката е прокопала двадесетметров скален тунел. От дясната му страна има карстов извор с чешма. В близост до водопада е изграден кът за пикник.

“Аз съм турист, организатор и водач на планински и приключенски туризъм. Последните 15 – 20 година правя снимки и видеоклипове на интересни природни забележителности в България и се стремя да ги популяризирам.”, споделя Кирил Желев от Варна.

Можете да посетите видео-канал на Кирил Желев в сайта Vbox7 – профил “moketa“, където може да видите и други клипове на туриста, организатор и водач на планински и приключенски туризъм.

Вижте видеото за Врабчанския водопад, което Кирил Желев е направил:

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...