Групата на бойците по карате на Брезник отбеляза 3 години от създаването си, в които е завоювала медали от регионални и държавни първенства – СНИМКИ

Неотдавна се е състояло честване на третата годишнина от създаването на групата  по карате киокушин кан в град Брезник, която е част от Карате Киокушин кан спортен клуб „Дуло“-Перник. Въпреки, че новината не е толкова актуална, младите бойци от групата отдавна заслужават похвала за всеотдайността си в тренировките, довела ги до многобройни спортни постижения – медали от регионални и държавни първенства, организирани от Българската Карате Киокушин Федерация. Това съобщи за читателите на Zapadno.com брезничанина Кънчо Атанасов, който е и родител на един от младите бойци.

Ползите от тренировките по карате киокушин за подрастващите са известни: подобряват концентрацията, самоконтрола и дисциплината на децата, повишават мотивацията за постигане на успех, изграждат уважение към съотборниците и по- висшестоящите в йерархията, подобряват здравето и развитието на двигателните органи, спомагат за самоотбраната на детето в кризисни ситуации и така нататък. Но много важна роля за отличното ниво на групата по карате киокушин кан в Брезник има техният инструктор Румен Александров, чиито умения да подхожда по-най правилния начин към трениращите деца и способността му да ги мотивира, винаги водят към успех.

От друга страна, карате киокушин кан е бойно изкуство, което за да бъде овладяно до съвършенство изисква време, упоритост и постоянство. Поради това, в него остават най- стойностните. Ето защо тренировките по карате са един от най-лесните за родителите начини – да спомогнат за превръщането на децата си в стойностни хора.

Разгледайте снимки на брезнишката група по киокушин кан:

Снимки: Кънчо Атанасов

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...