Ромският образователен фонд обявява конкурс за стипендии за студенти от ромски произход за 2017/2018 година

Ромският образователен фонд обявява открит конкурс за стипендии за студенти от ромски произход за академичната 2017-2018 година. Ромският образователен фонд/Стипендиантски програми обявява своя ежегоден конкурс за стипендии на база академични постижения за студенти от ромски произход.
Кандидатите трябва да се обучават в бакалавърска, магистърска или докторска програма в акредитиран университет в някоя от следните държави: Албания, Босна и Херцеговина, България, Хърватска, Чехия, Унгария, Косово, Македония, Черна гора, Молдова, Румъния, Русия, Сърбия, Словакия, Турция и Украйна. Стипендиантски програми на РОФ СП, насочени към студенти и кандидат-студенти от България. Срокът за кандидатстване по програми РМУСП и РХСП е до 11 май, 2017 година. Крайният срок за кандидатстване по програма РИСП е 25 юли, 2017 година.

Кандидатите трябва да отговарят на следните изисквания: да заявяват открито ромския си произход, да бъдат студенти, или да кандидатстват за получаване на бакалавърска, магистърска, или докторска степен в акредитиран от държавата университет в тяхната родина, или държава на местоживеене през академичната 2017/2018 година, да представят пълен и съответстващ Онлайн формуляр за кандидатстване (ОФК) преди изтичане на определения краен срок по Програмата и студенти от ромски произход, които следват задочно в програми за магистърска или докторска степен, също могат да кандидатстват по РМУСП. Повече информация може да получите като натиснете тук.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...