Свидетели на инцидента с блъснатото от кмета на Трън дете са заплашвани да си мълчат, а майката на 6-годишния Ивайло иска справедливо наказание за Станислав Николов

След разследване на Вероника Димитрова, кметът на Трън Станислав Николов отива на съд за блъснато дете, предаде “Нова телевизия“.

Вчера районната прокуратура в Перник внесе обвинителния акт срещу него. Той е обвинен в причиняване на тежка телесна повреда на шестгодишния Ивайло. 6-годишният Ивайло е пометен от кметския джип, пред училището в Трън. Инцидентът става в края на 2015 година. Първоначалната версия на разследващите, е че детето се е блъснало само в кметския автомобил. Свидетелите били заплашвани да мълчат.

„Ако дам показания и кажа истината, какво се е случило, ще се случат много лоши неща с мен”, твърди Любка, очевидец на случилото се. След като осветлихме случая, разследването претърпя пълен обрат, съобщава още “Нова телевизия“.

„Автотехническата експертиза доказва със сигурност, че детето не се е блъснало в джипа само, а джипът го е блъснал. Това е негова защитна теза. Имал е и видимост, и техническа възможност да спре. Експертизите показват, че се е движил с 25 километра в час, ако се е движил с до 11 километра, ударът е можел да бъде предотвратен”, коментира говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Днес майката на Ивайло е върнала надеждата си. „Повярвах в доброто, повярвах в справедливостта. Детето ми е защитено. Очаквам справедливо наказание за кмета на Трън за всичко, което причини на детето ми”, казва Анита Гълъбова.

След репортажа в сутрешния блок на “Нова телевизия” информационният сайт Zapadno.com потърси за коментар по случая кмета на Община Трън Станислав Николов, но не го откри.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...