46 работодатели от областта са подали заявки за финансиране по схемата „Обучения и заетост за младите хора”, за която са отпуснати над 70 хиляди лева

Както първо вчера Zapadno.com информира Комисията по заетост одобри заявки на 8 работодатели за финансиране по схемата „Обучения и заетост за младите хора”. Комисията по заетост към Областния съвет за развитие на област Перник проведе свое заседание за оценка на подадените заявки от работодатели в областта, по процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ, по схема „Обучение и заетост на младите хора“ на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 година, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация-Перник.

В рамките на заседанието бе направен подбор на заявките по утвърдена методика. По схемата са подадени 46 броя заявки от работодатели на територията на областта за 23 работни места. Предстои списъкът на класираните 8 фирми да бъде оповестен и публикуван. Финансовият ресурс от 73 402 лева не позволява всички подадени заявки да бъдат одобрени, за което бе изготвен резервен списък на фирми. Работните места са за младежи до 29 години и приоритетните целеви групи – продължително безработни лица и лица с по-ниско образование.

На заседанието, водено от областния управител Васил Михайлов,  присъстваха директорът на „Бюро по труда“ – Перник, директорът на РУО Перник, представители на общините, институции, работодателски организации и синдикатите на територията на областта.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...