Училището и детската градина в село Ноевци ще представят спектакъл-ретроспекция за историята и фолклора на България на сцената в ноевското читалище “Пробуда”

Ученици от основно училище “Христо Смирненски” и деца от детската градина към учебното заведение в брезнишкото село Ноевци ще представят спектакъл този петък, предаде репортер на Zapadno.com.

Около 50 участника от училището и детската градина ще вземат участие в празника, който се организира ежегодно. “Това, което сме подготвили е една ретроспекция на България от създаването на държавата до Освобождението. След това ще направим представяне на народни танци, обичаи и фолклор. Тържеството ще е разделено на две части – първа част е историческа, а втора ще покаже красотата на българите чрез народни песни и танци.”, споделиха организаторите на събитието. Всяка година спектакълът се прави по различни там. Тазгодишната тема е свързана с родолюбието. Организацията е дело на целия педагогически персонал на двете заведения – училището и детската градина.

В спектакъла ще участват ученици от начален и горен курс, както и деца от детската градина. Събитието е насрочено за петък (28 април) от 17:30 часа в народно читалище “Пробуда” в Ноевци. Входът е свободен.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...