Училището и детската градина в село Ноевци ще представят спектакъл-ретроспекция за историята и фолклора на България на сцената в ноевското читалище “Пробуда”

Ученици от основно училище “Христо Смирненски” и деца от детската градина към учебното заведение в брезнишкото село Ноевци ще представят спектакъл този петък, предаде репортер на Zapadno.com.

Около 50 участника от училището и детската градина ще вземат участие в празника, който се организира ежегодно. “Това, което сме подготвили е една ретроспекция на България от създаването на държавата до Освобождението. След това ще направим представяне на народни танци, обичаи и фолклор. Тържеството ще е разделено на две части – първа част е историческа, а втора ще покаже красотата на българите чрез народни песни и танци.”, споделиха организаторите на събитието. Всяка година спектакълът се прави по различни там. Тазгодишната тема е свързана с родолюбието. Организацията е дело на целия педагогически персонал на двете заведения – училището и детската градина.

В спектакъла ще участват ученици от начален и горен курс, както и деца от детската градина. Събитието е насрочено за петък (28 април) от 17:30 часа в народно читалище “Пробуда” в Ноевци. Входът е свободен.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...