Чрез еврофондовете Община Брезник е подобрила административния си капацитет, а 50 нейни служители са повишили качеството на обслужване на граждани и бизнеса

Вчера в офиса на Областния информационен център – Перник се проведе събитие, което мина във формат „На гости на ОИЦ – Перник“. Препълнената зала на Инфоцентъра събра представители на общините от пернишкия регион и европейски клубове на средношколци от гимназии в областния град.

Форумът беше насочен към отбелязване на 10-та годишнина от членството на Република България в Европейския съюз. Датата не бе случайно избрана. През далечната 2005 година българското правителство подписва един от най-важните документи от най-новата ни история – договора за присъединяване на страната ни към голямото европейско семейство и от 1 януари, 2007 година става пълноправен член на общността.

За да се отчете приноса на Европейския съюз за развитието на страната ни, представители на общините представиха свои успешно реализирани проекти, финансирани от еврофондовете.
Чрез изпълнението на проект „Подобряване работата на администрацията в община Брезник за реализиране на ефективни политики и качествено обслужване на гражданите и бизнеса“, реализиран чрез безвъзмездната финансова помощ на Европейския социален фонд чрез Оперативна програма „Административен капацитет“, Община Брезник е подобрила работата на своята администрация, съобщиха от Областен информационен център-Перник.

В рамките на бюджета от 121 687,75 лева, петдесет общински служителя са участвали в семинари и са преминали специализирани обучения, които да повишат компетенциите и квалификацията им. Това от своя страна води до повишено качество на обслужването на гражданите и бизнеса. В общинската администрация е подобрено управлението на човешките ресурси, което от своя страна води до подобряване ефективността и капацитета на работа на служителите.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...