Колоездачен клуб „Велосити“ – София с акция по почистване на отпадъците покрай пътя в отсечката Божурище – Бабица – Брезник

Колоездачен клуб “Велосити” от София организира почистване покрай пътя Божурище – Брезник с велосипеди. Събитието беше насрочено за 9 април, но поради организационни причини то не се състоя. Този път организаторите от клуба са решени инициативата да се проведе тази събота (29 април), предаде репортер на Zapadno.com.

На 9 април маршрутът на велосипедистите трябваше да бъде София – Перник – Брезник, но тъй като отсечката Божурище – село Бабица, преди Брезник е повече замърсена от боклуци пътят ще минава именно от там. “Поради различни причини променяме маршрута на Божурище – Бабица – Брезник. Оказа се, че там има по-голяма нужда от събиране на боклук. Жалко е, че точно този красив маршрут тъне в мизерия. Почистването ще се проведе на 29 април – събота. Сборен пункт “Лукойл” Божурище 10 ч. Имаме уговорка с община Божурище да осигурят чували и ръкавици, както и да съберат торбите с боклука с техен транспорт. Бъдете промяната и заповядайте да дадете своя принос за една по-чиста и приятна България! Ще ви чакаме.”, съобщиха от клуб “Велосити” на Фейсбук страницата на събитието.

Целта на инициативата е да се почистят боклуците покрай пътя, които невъзпитаните хора са изхвърлили. В района на брезнишкото село Бабица се е образувало незаконно сметище, което колоездачите няма как да изчистят, но ще съберат отпадъците покрай хълма преди селото, увериха от клуба. Ако желаете да се включите в инициативата по почистване на пътя Божурище – Бабица – София може да откриете координати с клуб “Велосити” като натиснете тук.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...