Колоездачен клуб „Велосити“ – София с акция по почистване на отпадъците покрай пътя в отсечката Божурище – Бабица – Брезник

Колоездачен клуб “Велосити” от София организира почистване покрай пътя Божурище – Брезник с велосипеди. Събитието беше насрочено за 9 април, но поради организационни причини то не се състоя. Този път организаторите от клуба са решени инициативата да се проведе тази събота (29 април), предаде репортер на Zapadno.com.

На 9 април маршрутът на велосипедистите трябваше да бъде София – Перник – Брезник, но тъй като отсечката Божурище – село Бабица, преди Брезник е повече замърсена от боклуци пътят ще минава именно от там. “Поради различни причини променяме маршрута на Божурище – Бабица – Брезник. Оказа се, че там има по-голяма нужда от събиране на боклук. Жалко е, че точно този красив маршрут тъне в мизерия. Почистването ще се проведе на 29 април – събота. Сборен пункт “Лукойл” Божурище 10 ч. Имаме уговорка с община Божурище да осигурят чували и ръкавици, както и да съберат торбите с боклука с техен транспорт. Бъдете промяната и заповядайте да дадете своя принос за една по-чиста и приятна България! Ще ви чакаме.”, съобщиха от клуб “Велосити” на Фейсбук страницата на събитието.

Целта на инициативата е да се почистят боклуците покрай пътя, които невъзпитаните хора са изхвърлили. В района на брезнишкото село Бабица се е образувало незаконно сметище, което колоездачите няма как да изчистят, но ще съберат отпадъците покрай хълма преди селото, увериха от клуба. Ако желаете да се включите в инициативата по почистване на пътя Божурище – Бабица – София може да откриете координати с клуб “Велосити” като натиснете тук.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...