Консумацията на хляб, тестени изделия, месо, плодове и зеленчуци от домакинствата в пернишка област се е увеличила, а употребата на алкохол и цигари е намаляла

Данните показват, че през 2016 година настъпват промени в структурата на потреблението на домакинствата в област Перник – увеличава се консумацията на хляб и тестени изделия с 5.4 килограма (спрямо 2015 година) и достига 116.9 килограма средно на лице, съобщиха от отдел “Статистически изследвания”-Перник.  

Увеличава се консумацията на месо, плодове и зеленчуци. Така например консумацията на месо средно на лице през 2016 година се увеличава с 5.7 килограма спрямо предходната година. Консумацията на плодове също се увеличава и от 50.0 килограма през 2015 година достига 56.2 килограма средно на лице през 2016 година. Консумацията на зеленчуци се увеличава от 73.0 на 78.9 килограма. Известно увеличение се наблюдава и при консумацията на прясно и кисело мляко, а също и на кашкавал и сирене. Спрямо 2015 година намалява консумацията на картофи. На годишна база намалява потреблението средно на лице от домакинство на алкохолни напитки (от 23.1 на 20.1 литра) и цигари (от 981 на 715 броя).

Потребление на основни хранителни продукти средно на лице от домакинство в област Перник

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...