Ученици от гимназиите “Васил Левски” и “Гео Милев” представиха Брезник и Трън на Българския географски фестивал в Пазарджик

Ученици от гимназиите в Брезник и Трън представиха своите училища в най-голямото географско събитие в страната – Българския географски фестивал. Той се проведе на 22 и 23 април в град Пазарджик. По повод Световния ден на Земята ученици от 30 отбора премериха своите знания и логика чрез състезания, посветени на географията.

Презентации по любопитни теми, срещи с пътешественици, подаръци със специализирани издания също бяха част от програмата на фестивала. Брезник и Трън за втори път имат свои представители на фестивала. Съставът на отборите е избран от преподавателите по география в местните училища на база резултатите на техните възпитаници в областта на географията.

Участието им в събитието се реализира с финансовата и логистична подкрепа на „Асарел-Инвестмънт“ чрез образователната програма на неговите дъщерни дружества – „Трейс Рисорсиз“ ЕООД в Брезник и „Евромакс Сървисиз“ ЕООД в Трън. Като поощрение за интереса на младите хора към науките за Земята, фирмата допълни събитието с посещение на един от забележителните географски обекти недалеч от Пазарджик – пещерата Снежанка.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...