Ученици от гимназиите “Васил Левски” и “Гео Милев” представиха Брезник и Трън на Българския географски фестивал в Пазарджик

Ученици от гимназиите в Брезник и Трън представиха своите училища в най-голямото географско събитие в страната – Българския географски фестивал. Той се проведе на 22 и 23 април в град Пазарджик. По повод Световния ден на Земята ученици от 30 отбора премериха своите знания и логика чрез състезания, посветени на географията.

Презентации по любопитни теми, срещи с пътешественици, подаръци със специализирани издания също бяха част от програмата на фестивала. Брезник и Трън за втори път имат свои представители на фестивала. Съставът на отборите е избран от преподавателите по география в местните училища на база резултатите на техните възпитаници в областта на географията.

Участието им в събитието се реализира с финансовата и логистична подкрепа на „Асарел-Инвестмънт“ чрез образователната програма на неговите дъщерни дружества – „Трейс Рисорсиз“ ЕООД в Брезник и „Евромакс Сървисиз“ ЕООД в Трън. Като поощрение за интереса на младите хора към науките за Земята, фирмата допълни събитието с посещение на един от забележителните географски обекти недалеч от Пазарджик – пещерата Снежанка.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...