Брокери на недвижими имоти: Интересът към земеделските земи в брезнишко, трънско и радомирско се е увеличил през първите месеци на годината

Пазарът на недвижими имоти в Перник е динамичен, има увеличение на сделките при продажба, а ръстът при цените е вече 20 %, обобщиха агенциите първото тримесечие на 2017 година по време на бизнес закуска, организирана от Imoti.net. В дискусията се включиха над 20 агенции и брокери от града, пише dnes.bg.

Новите тенденции на пазара в Перник се дължат на голямото търсене на имоти и липсата на достатъчно предлагане, коментираха представителите на бранша. Клиентите са предимно млади хора, с образование и добри доходи. Има интерес от млади семейства от София, които се ориентират към по-добри имоти в кв. “Изток” в Перник, тъй като бюджетът им позволява да купят по-голям имот, с по-добра инфраструктура в района, отколкото в София. През 2017 година се наблюдава и още една тенденция – ръст в покупките на имоти чрез банково кредитиране, за разлика от предишни години, когато те са се осъществявали предимно с налични средства на купувачите. В сегмента на земеделските земи браншът отчете увеличение на интереса към Радомирско, Брезнишко и Трънско. А при селските имоти – към Студена и Брезник, т. е. към имоти на разстояние не повече от 50 км. от София за постоянно живеене. Чуждестранните купувачи в Перник и региона са предимно европейци – холандци, англичани, французи.

Наболялата тема за нелоялните практики на имотния пазар отново предизвика много коментари и предложения. Участниците в дискусията се обединиха около становището за законово регулиране на бизнеса с имоти, ясни правила, компетентности на брокерите и санкции при нарушения на правилата.

Бизнес закуската на Imoti.net в Перник е част от проекта “Годишни награди на Imoti.net”, който насърчава добрите практики в сектора. От 2017 година Imoti.net обнови дизайна и функционалността си, с което направи още една крачка напред в разграничаването между качествените и некачествените обяви за имоти. Мисията на сайта е да подкрепя коректните участници в имотния бизнес, така че потребителите на техните услуги да могат да правят правилен избор в свой интерес по всяко време. В полза на потребителите Imoti.net стратрита и поредицата “Доверен брокер“ със съвети за разграничаване на коректните и некоректни посредници при сделките с имоти. Генерален партньор на Бизнес закуските на imoti.net е Банка ДСК, с подкрепата на Via Celere, Harmony Suites, Софконсулт и BLD.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...