Брокери на недвижими имоти: Интересът към земеделските земи в брезнишко, трънско и радомирско се е увеличил през първите месеци на годината

Пазарът на недвижими имоти в Перник е динамичен, има увеличение на сделките при продажба, а ръстът при цените е вече 20 %, обобщиха агенциите първото тримесечие на 2017 година по време на бизнес закуска, организирана от Imoti.net. В дискусията се включиха над 20 агенции и брокери от града, пише dnes.bg.

Новите тенденции на пазара в Перник се дължат на голямото търсене на имоти и липсата на достатъчно предлагане, коментираха представителите на бранша. Клиентите са предимно млади хора, с образование и добри доходи. Има интерес от млади семейства от София, които се ориентират към по-добри имоти в кв. “Изток” в Перник, тъй като бюджетът им позволява да купят по-голям имот, с по-добра инфраструктура в района, отколкото в София. През 2017 година се наблюдава и още една тенденция – ръст в покупките на имоти чрез банково кредитиране, за разлика от предишни години, когато те са се осъществявали предимно с налични средства на купувачите. В сегмента на земеделските земи браншът отчете увеличение на интереса към Радомирско, Брезнишко и Трънско. А при селските имоти – към Студена и Брезник, т. е. към имоти на разстояние не повече от 50 км. от София за постоянно живеене. Чуждестранните купувачи в Перник и региона са предимно европейци – холандци, англичани, французи.

Наболялата тема за нелоялните практики на имотния пазар отново предизвика много коментари и предложения. Участниците в дискусията се обединиха около становището за законово регулиране на бизнеса с имоти, ясни правила, компетентности на брокерите и санкции при нарушения на правилата.

Бизнес закуската на Imoti.net в Перник е част от проекта “Годишни награди на Imoti.net”, който насърчава добрите практики в сектора. От 2017 година Imoti.net обнови дизайна и функционалността си, с което направи още една крачка напред в разграничаването между качествените и некачествените обяви за имоти. Мисията на сайта е да подкрепя коректните участници в имотния бизнес, така че потребителите на техните услуги да могат да правят правилен избор в свой интерес по всяко време. В полза на потребителите Imoti.net стратрита и поредицата “Доверен брокер“ със съвети за разграничаване на коректните и некоректни посредници при сделките с имоти. Генерален партньор на Бизнес закуските на imoti.net е Банка ДСК, с подкрепата на Via Celere, Harmony Suites, Софконсулт и BLD.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...