Ученическо риболовно състезание ще събере млади рибари от брезнишко на язовир “Слаковци”, които ще кажат “Детето риболовец може без дрога”

Ученическо риболовно състезание ще се проведе утре (събота) на язовира край брезнишкото село Слаковци. Събитието се организира за втора поредна година от ловно-рибарско дружество “Сокол”-Брезник, предаде репортер на Zapadno.com.

Ученици от 7 до 14-годишна възраст, които са възпитаници на СУ “Васил Левски” ще мерят сили за най-добър риболовец. Мотото на състезанието е “Детето риболовец може без дрога”. Събитието се организира със съдействието на брезнишката фирма “АСРО – ЕМ – Асенови сие“ СД и гимназията.

Над 15 ученици ще вземат участие в надпреварата, а най-добрите ще бъдат класирани на Първо, Второ и Трето място. Организаторите са подсигурили медали и купи. Състезанието ще започне в 9 часа на язовир “Слаковци”.

“Преди години към ловно-рибарското дружество имахме училище за риболовци под същото мото – “Детето риболовец може без дрога”, но като ни взеха водоемите прекратихме дейност. Децата много се вълнуват за предстоящото състезание и са нахъсани.”, сподели лесничеят по лова на ловно-рибарско дружество “Соколо” Маргарита Сергиева.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...