Черно-бели спомени: Непоказвани снимки на сурвакарската група на село Бегуновци от 40-те години на 20 век и видните бегуновчани на екскурзия до Рилския манастир

Людмил Панев, който е израснал в брезнишкото село Бегуновци пази уникални снимки във фамилния си албум. Сред тях са черно-бели фотоси на местната сурвакарска група и видните лица на селото на екскурзия до Рилския манастир през 60-те години на миналия век, предаде репортер на Zapadno.com.

В албума, който Людмил грижливо пази са поместени две снимки на сурвакарите на Бегуновци от 1946 и 1947 година. Прелиствайки по-напред той показва и черно-бял спомен от екскурзия до Рилския манастир на видните за онова време бегуновчани.

Людмил Панев е на 62 години, пенсионер е, но нито годините не му личат. Той споделя, че духът му е на млад човек – играе футбол, ходи по екскурзии и най-много обича селото си – Бегуновци. Последните 30 години той живее в град Радомир със съпругата си, но с умиление си спомня за младежките си години, когато е служил като войник в Божурище, а след това е бил играч в бегуновския футболен клуб “Западно ехо”. “Възрастните, които казват, че в онези години е било хубаво, защото животът е бил по-добър не са прави. Било им е хубаво, защото тогава са били млади – затова!”, сподели Людмил пред Zapadno.com.

В края на месец март ви показахме две снимки от строежа на сградата на читалището и кметството в Бегуновци. Те също са от фамилния албум на Панев. Младият по дух бегуновчанин също е участвал в строежа на зданието като е подавал тухли. Тогава той е бил ученик и за него, както и за другите помощници е била чест да се включат в строежа на културния дом на селото. Лично тогавашния кмет го извикал, за да му възложи задачата по помощта на градежа. Припомнете си: От машината на времето: Жител на Радомир пази уникални снимки от строежа на читалището и кметството в брезнишкото село Бегуновци

Една черно-бяла снимка от албума на Людмил пази спомена за Яноц – първата жертва на язовира край Бегуновци.

Разгледайте описаните по-горе снимки от фамилния албум на Людмил Панев, които той споделя с аудиторията на Zapadno.com:

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...