Черно-бели спомени: Непоказвани снимки на сурвакарската група на село Бегуновци от 40-те години на 20 век и видните бегуновчани на екскурзия до Рилския манастир

Людмил Панев, който е израснал в брезнишкото село Бегуновци пази уникални снимки във фамилния си албум. Сред тях са черно-бели фотоси на местната сурвакарска група и видните лица на селото на екскурзия до Рилския манастир през 60-те години на миналия век, предаде репортер на Zapadno.com.

В албума, който Людмил грижливо пази са поместени две снимки на сурвакарите на Бегуновци от 1946 и 1947 година. Прелиствайки по-напред той показва и черно-бял спомен от екскурзия до Рилския манастир на видните за онова време бегуновчани.

Людмил Панев е на 62 години, пенсионер е, но нито годините не му личат. Той споделя, че духът му е на млад човек – играе футбол, ходи по екскурзии и най-много обича селото си – Бегуновци. Последните 30 години той живее в град Радомир със съпругата си, но с умиление си спомня за младежките си години, когато е служил като войник в Божурище, а след това е бил играч в бегуновския футболен клуб “Западно ехо”. “Възрастните, които казват, че в онези години е било хубаво, защото животът е бил по-добър не са прави. Било им е хубаво, защото тогава са били млади – затова!”, сподели Людмил пред Zapadno.com.

В края на месец март ви показахме две снимки от строежа на сградата на читалището и кметството в Бегуновци. Те също са от фамилния албум на Панев. Младият по дух бегуновчанин също е участвал в строежа на зданието като е подавал тухли. Тогава той е бил ученик и за него, както и за другите помощници е била чест да се включат в строежа на културния дом на селото. Лично тогавашния кмет го извикал, за да му възложи задачата по помощта на градежа. Припомнете си: От машината на времето: Жител на Радомир пази уникални снимки от строежа на читалището и кметството в брезнишкото село Бегуновци

Една черно-бяла снимка от албума на Людмил пази спомена за Яноц – първата жертва на язовира край Бегуновци.

Разгледайте описаните по-горе снимки от фамилния албум на Людмил Панев, които той споделя с аудиторията на Zapadno.com:

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...