Pik.bg: РАЗКРИТИЕ! Общински съветник от Трън изнудва голяма компания – “Зелените” стоят зад рекета

Информационна агенция ПИК публикува статия по темата със златодобива в трънско. Zapadno.com публикува материала без редакторска намеса:

Компанията “Евромакс сървисиз”, която иска да добива злато в Трън, е била обект на изнудванe. Зад заверата стоят общински съветник и “Зелените”, разкриват местните. Целта на изнудването пък е за референдума.

През февруари служителка на компанията, която работи в Трън е получила съобщение, в което първоначално се искат 100 000 лв. В есемеса пише: “Кажи на твойте шефове да дарят 100 000 лв. за референдума и тогава ще говорим”. По-късно на служебен мейл на „Асарел Инвестмънт“ ЕАД (“Евромакс сървисиз” е част от групата компании Асарел –Медет“ АД) е получено писмо, в което се искат вече 200 000 лв. и е посочена банкова сметка за превод на парите. От компанията са сезирали Главна прокуратура и Окръжна прокуратура в Перник. В момента тече разследване.

Данните до момента показват, че посочената банкова сметка всъщност е на Олег Тодоров, общински съветник в Трън от местната коалиция „Трънчани за Трънско“. Зад нея твърдо стоят зелените неправителствени организации. Олег Тодоров е един от основните противници на намеренията на “Евромакс Сървисиз” за възстановяване на добивната дейност в мина Злата. Той активно работи за провеждането на референдум и води негативна кампания срещу проекта заедно със зелените.
Другият виден представител на коалиция „Трънчани за Трънско“ е Десислав Банков, който също е общински съветник. Местните твърдят, че често са обект на заплахи от страна на Банков и Тодоров заради мината. Всеки, който изрази мнение в подкрепа на отварянето на мината бива подтикнат от тях да промени мнението си или да не го изразява публично.
На последните местни избори Олег Тодоров се явява и като кандидат кмет от името на коалиция „Трънчани за Трънско“, в която влизат АБВ, Народен съюз и ВМРО-БНД. Не е избран за кмет, но отново е общински съветник, но този път с националистичен оттенък. Двамата с Десислав Банков освен, че са общински съветници от коалиция „Трънчани за Трънско“ имат и обща фирма за търговия със земеделски земи. Проверката на търговския регистър показва, че Олег Тодоров има регистрирани няколко фирми – от интернет доставка и компютри до земеделски производител и търговец на земеделски земи.
Повечето му бизнес начинания са с почти никаква печалба същевременно обаче поддържа висок стандарт на живот. Неговият бизнес и политически партньор Десислав Банков е криминално проявен. В досието му има обвинения за измама и закана за убийство. В момента срещу него има образувано досъдебно производство за измама в особено големи размери и източване на ДДС.
Двамата – Олег Тодоров и Десислав Банков са свързани с известният от близкото минало Ангел Кръстев по прякор „Геле Черния“. Местните в Трън разказват, че Геле Черния през 90-те години е бил един от босовете на СИК в Пернишко. През последните години се занимава с аренда и закупуване на земеделска земя с цел усвояване на евросредства. Трънчани разказват, че зад Олег Тодоров и Десислав Банков стои именно Геле Черния. Зад тях стоят и зеления октопод.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...