Pik.bg: РАЗКРИТИЕ! Общински съветник от Трън изнудва голяма компания – “Зелените” стоят зад рекета

Информационна агенция ПИК публикува статия по темата със златодобива в трънско. Zapadno.com публикува материала без редакторска намеса:

Компанията “Евромакс сървисиз”, която иска да добива злато в Трън, е била обект на изнудванe. Зад заверата стоят общински съветник и “Зелените”, разкриват местните. Целта на изнудването пък е за референдума.

През февруари служителка на компанията, която работи в Трън е получила съобщение, в което първоначално се искат 100 000 лв. В есемеса пише: “Кажи на твойте шефове да дарят 100 000 лв. за референдума и тогава ще говорим”. По-късно на служебен мейл на „Асарел Инвестмънт“ ЕАД (“Евромакс сървисиз” е част от групата компании Асарел –Медет“ АД) е получено писмо, в което се искат вече 200 000 лв. и е посочена банкова сметка за превод на парите. От компанията са сезирали Главна прокуратура и Окръжна прокуратура в Перник. В момента тече разследване.

Данните до момента показват, че посочената банкова сметка всъщност е на Олег Тодоров, общински съветник в Трън от местната коалиция „Трънчани за Трънско“. Зад нея твърдо стоят зелените неправителствени организации. Олег Тодоров е един от основните противници на намеренията на “Евромакс Сървисиз” за възстановяване на добивната дейност в мина Злата. Той активно работи за провеждането на референдум и води негативна кампания срещу проекта заедно със зелените.
Другият виден представител на коалиция „Трънчани за Трънско“ е Десислав Банков, който също е общински съветник. Местните твърдят, че често са обект на заплахи от страна на Банков и Тодоров заради мината. Всеки, който изрази мнение в подкрепа на отварянето на мината бива подтикнат от тях да промени мнението си или да не го изразява публично.
На последните местни избори Олег Тодоров се явява и като кандидат кмет от името на коалиция „Трънчани за Трънско“, в която влизат АБВ, Народен съюз и ВМРО-БНД. Не е избран за кмет, но отново е общински съветник, но този път с националистичен оттенък. Двамата с Десислав Банков освен, че са общински съветници от коалиция „Трънчани за Трънско“ имат и обща фирма за търговия със земеделски земи. Проверката на търговския регистър показва, че Олег Тодоров има регистрирани няколко фирми – от интернет доставка и компютри до земеделски производител и търговец на земеделски земи.
Повечето му бизнес начинания са с почти никаква печалба същевременно обаче поддържа висок стандарт на живот. Неговият бизнес и политически партньор Десислав Банков е криминално проявен. В досието му има обвинения за измама и закана за убийство. В момента срещу него има образувано досъдебно производство за измама в особено големи размери и източване на ДДС.
Двамата – Олег Тодоров и Десислав Банков са свързани с известният от близкото минало Ангел Кръстев по прякор „Геле Черния“. Местните в Трън разказват, че Геле Черния през 90-те години е бил един от босовете на СИК в Пернишко. През последните години се занимава с аренда и закупуване на земеделска земя с цел усвояване на евросредства. Трънчани разказват, че зад Олег Тодоров и Десислав Банков стои именно Геле Черния. Зад тях стоят и зеления октопод.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...