Деца представиха историята на българската държава и фолклор чрез спектакъл за празника на училището в село Ноевци – ВИДЕО

С двучасов спектакъл ученици от ОУ “Христо Смирненски” – село Ноевци и възпитаници на детската градина към училището представиха историята на българската държава и народния фолклор. Събитието се проведе по повод празника на училището, предаде репортер на Zapadno.com.

Спектакълът се проведе в залата на народно читалище “Пробуда”. Специално, за да уважат дойдоха зам. кметовете на Община Брезник Мария Добревска и Иван Бъчваров. Още на влизане в залата те подариха кошница с цветя на директора на учебното заведение Ирена Асенова. Сред гостите бяха учители от гимназията в Брезник.

На входа беше подреден благотворителен базар на сладки и ръчно изработени сувенири и картички, които са сътворени от ученици. Част от публиката подпомогна базара като си закупи различни артикули. Парите се оставяха в специална кутия, която ще бъде отворена пред комисия, а събраните средства ще отидат за училището и детската градина в Ноевци.

Малко след 17:30 часа на сцената в читалището започна ретроспекцията за историята на българската държава. Заедно с нея се редуваше и представяне на родния фолклор чрез песни, презентации и отделни сцени. Около 50 деца се изявиха в спектакъла, който беше под надслов “Урок по родолюбие”. В събитието се преплитаха звук, картини чрез мултимедия и професионално представяне от страна на децата.

Вижте как се проведе спектакъла от ученици и деца от детската градина във видеата на Zapadno.com:

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...