Деца представиха историята на българската държава и фолклор чрез спектакъл за празника на училището в село Ноевци – ВИДЕО

С двучасов спектакъл ученици от ОУ “Христо Смирненски” – село Ноевци и възпитаници на детската градина към училището представиха историята на българската държава и народния фолклор. Събитието се проведе по повод празника на училището, предаде репортер на Zapadno.com.

Спектакълът се проведе в залата на народно читалище “Пробуда”. Специално, за да уважат дойдоха зам. кметовете на Община Брезник Мария Добревска и Иван Бъчваров. Още на влизане в залата те подариха кошница с цветя на директора на учебното заведение Ирена Асенова. Сред гостите бяха учители от гимназията в Брезник.

На входа беше подреден благотворителен базар на сладки и ръчно изработени сувенири и картички, които са сътворени от ученици. Част от публиката подпомогна базара като си закупи различни артикули. Парите се оставяха в специална кутия, която ще бъде отворена пред комисия, а събраните средства ще отидат за училището и детската градина в Ноевци.

Малко след 17:30 часа на сцената в читалището започна ретроспекцията за историята на българската държава. Заедно с нея се редуваше и представяне на родния фолклор чрез песни, презентации и отделни сцени. Около 50 деца се изявиха в спектакъла, който беше под надслов “Урок по родолюбие”. В събитието се преплитаха звук, картини чрез мултимедия и професионално представяне от страна на децата.

Вижте как се проведе спектакъла от ученици и деца от детската градина във видеата на Zapadno.com:

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...