Народните представители Станислав Владимиров и инж. Любомир Бонев: Трънският славей Гюрга Пинджурова остава в сърцата на поколения българи

Народните представители от Перник в 44-тото Народно събрание Станислав Владимиров и инженер Любомир Бонев отправиха поздравителен адрес към кмета на Община Трън, жителите и гости на трънско по повод празника в памет на народната и оперна певица Гюрга Пинджурова. Събитието, което се проведе вчера събра над 250 участници от региона и страната, предаде репортер на Zapadno.com.

Сред присъстващите беше и народният представител Любомир Бонев, който не пропусна да се снима с част от участниците в концерта. Той и колегата му Станислав Владимиров изпратиха поздравителен адрес специално за празника.

“Уважаеми господин Кмет, уважаеми жители и гости на Община Трън, в град, като Вашия всеки празник има място в културния календар, особено когато той е станал вече традиция. Със своя дълбок и емоционален глас, с вярното чувство към народната песен, с умението да внася нещо свое, Трънският славей Гюрга Пинджурова остава в сърцата на поколения българи. Днешният празник е повод отново да си спомним песните и, да се насладим на български фолклор, да се върнем към традициите си. Пазете това богатство, съхранявайте го, предавайте го на поколенията след Вас! Честит празник!”, гласи поздравителният адрес.

Вчера в центъра на Трън се изви най-дългото хоро. Прочетете още по темата: Трънчани пяха „Кой уши байряка“ с Илия Луков на празника за Гюрга Пинджурова, а кметът на Трън поведе най-дългото хоро с български трибагреник – ВИДЕО + СНИМКИ

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...