След почистването на пътя Божурище-Брезник от колоездачи: Българите-юнаци пият основно ракия и бира, вода в много редки случаи

Колоездачи се включиха в пролетното почистване на отсечката Божурище – Бабица – Брезник, която се проведе вчера. В инициативата се включиха около 20 колоездачи, предаде репортер на Zapadno.com.

Организатор на каузата беше колоездачен клуб “Велосити” от София. Събитието беше насрочено за 9 април, но поради организационни причини то не се състоя. Въпреки дъждът, който вчера изненада неприятно велосипедистите те успяха да почистят голяма част от крайпътните боклуци от град Божурище до началото на град Брезник. От Община Божурище съдействаха за почистването като осигуриха чували и ръкавици, а с техен транспорт ще бъдат извозени събраните отпадъци.

“Дъждът малко ни изненада, но продължихме с почистването. Остана ни една част от района на село Бабица, която не успяхме да почистим, но скоро ще се върнем и ще я довършим.”, казаха от клуб “Велосити”. В района на брезнишкото село Бабица се е образувало незаконно сметище, което колоездачите няма как да изчистят, но ще съберат отпадъците покрай хълма преди селото, увериха от клуба.

Включилият се в инициативата Милко Драганов публикува във Фейсбук снимка от акцията. Той добави и красноречив текст към нея, който гласи: “Когато са на път българите-юнаци пият основно ракия и бира, вода в много редки случаи.”.

Снимка: Милко Драганов

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...