Огнян Герджиков ще се отчете за работата си и свършеното от служебното правителство преди да се сформира нов кабинет от ГЕРБ и “Обединените патриоти”

Броени дни преди очакваното сформиране на нов кабинет от ГЕРБ и “Обединените патриоти” служебният премиер Огнян Герджиков ще отчете свършеното от оглавяваното от него правителство, предаде БНТ.

В пресконференцията в Гранитната зала на Министерски съвет ще участват и служебните вицепремиери Деница Златева и Стефан Янев.

Междувременно преговорите за състава на проектокабинета на ГЕРБ и “Обединените патриоти” са на финалната права. Очаква се утре или най-късно в други ден да стане ясен съставът на предлаганото от тях правителство. За момента се знае, че за премиер ще бъде предложен лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който ще разчита на 4-ма вицепремиери и 17 министри. Един от вицепремиерите ще отговаря за българското председателство на Европейския съюз.

За политиката на новия кабинет ще се търси консенсус между двете формации. Решенията ще се взимат от коалиционен съвет, съставен от 6-ма членове – по трима от ГЕРБ и от “Обединените патриоти”.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...