Съдия Роман Николов за кандидатурата си за член на ВСС: Номинацията е отговорност пред всички и имам желание нещо да се промени в тази система

Номинацията на съдия Роман Николов от Районен съд-Брезник за член на Висшия съдебен съвет е отговорност. Това каза той пред Zapadno.com.

Съдията е предложен за член на ВСС от 12 негови колеги от Брезник и Перник. Роман Николов беше председател на съда в Брезник от 2005 г. до миналата година, когато за поста беше избран Веселин Хайдушки, който пък е сред подписалите се под предложението за Николов.

“Тази номинация е преди всичко отговорност, защото за да ме предложат значи са оценили някакви мои качества и смятат, че бих могъл да се справя. Това, че са ме предложили тези колеги е отговорност пред тях, а и пред всички други, които биха гласували за мен. Имам желание нещо да се промени в тази система.”, каза съдия Роман Николов.

2336 съдии от страната ще изберат 6 от кандидатите за членове на Висшия съдебен съвет. На сайта на ВСС са качени концепциите и подробна информация на предложените кандидати. Общо събрание на съдиите за избор на членове на Висшия съдебен съвет ще се проведе в две последователни съботи – на 10 и 17 юни.

Снимка: Районен съд – Брезник

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...