Съдия Роман Николов за кандидатурата си за член на ВСС: Номинацията е отговорност пред всички и имам желание нещо да се промени в тази система

Номинацията на съдия Роман Николов от Районен съд-Брезник за член на Висшия съдебен съвет е отговорност. Това каза той пред Zapadno.com.

Съдията е предложен за член на ВСС от 12 негови колеги от Брезник и Перник. Роман Николов беше председател на съда в Брезник от 2005 г. до миналата година, когато за поста беше избран Веселин Хайдушки, който пък е сред подписалите се под предложението за Николов.

“Тази номинация е преди всичко отговорност, защото за да ме предложат значи са оценили някакви мои качества и смятат, че бих могъл да се справя. Това, че са ме предложили тези колеги е отговорност пред тях, а и пред всички други, които биха гласували за мен. Имам желание нещо да се промени в тази система.”, каза съдия Роман Николов.

2336 съдии от страната ще изберат 6 от кандидатите за членове на Висшия съдебен съвет. На сайта на ВСС са качени концепциите и подробна информация на предложените кандидати. Общо събрание на съдиите за избор на членове на Висшия съдебен съвет ще се проведе в две последователни съботи – на 10 и 17 юни.

Снимка: Районен съд – Брезник

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...